Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Erikshjälpen har inlett ett samarbete med Libris.se

Alla som handlar på internetbokhandeln Libris.se kan nu enkelt skänka 25 kronor till organisationens arbete för barns rätt till utbildning.
  
– Tillsammans kan vi ge fler barn chansen att gå i skola, säger Lotta Olofson, insamlingschef vid Erikshjälpen.

Erikshjälpens bedriver i dag biståndsverksamhet i ett 25-tal länder. Fokus ligger på barns rätt till utbildning, hälsa, trygghet och skydd.
   Insatser görs också för utsatta barn i Sverige.
   Organisationen arbetar även med folkbildning och opinion, för att sprida kunskap och främja barns rättigheter, - både i Sverige och utomlands.
   Det nya samarbetet med Libris inleds onsdagen den 8 oktober.

I samband med att beställningar görs på Libris.se kommer en speciell gåvoknapp att dyka upp. Beställarna kan sedan genom några klick ge bort 25 kronor till Erikshjälpens arbete.

Att lära sig läsa är en mänsklig rättighet som vi värnar. För oss på Libris känns det bra att kunna göra praktik av våra värderingar om alla människors lika värde. Företag kan göra en skillnad i världen, säger Inger Lundin, VD och förlagschef på Libris.

Lotta Olofsson vid Erikshjälpen:
 – Vi är mycket stolta över samarbetet som nu kommit till stånd mellan oss och Libris Media, säger Lotta Olofson.


Erikshjälpen är en barnrättsorganisation som arbetar i fler än 20 länder. Ända sedan starten 1946
har barnen stått i centrum. Det var då den svårt blödarsjuke Erik Nilsson som 17-åring grundlade organisationen till förmån för utsatta barn. Erikshjälpens vision är att förändra världen genom att ge liv åt barns drömmar.


Relaterade länkar

Ämnen

Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Bokförlaget Libris grundades 1952, men verksamheten har pågått sedan 1910-talet. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, barnböcker samt facklitteratur, och kännetecknas av vår kvalitet och fokus på existentiella frågor. Vi ger ut fackböcker inom samhälle, psykologi och teologi. Vår vision är att ge ut böcker som ger livsmod, livsmening och livskunskap.

Libris bokförlag
Ekumeniska centret / Pingst FFS Gustavlundsvägen 18 (Alviks torg)
167 51 Bromma