Gå direkt till innehåll
Libris höstkatalog 2015  – finns att ladda ned nu!

Nyhet -

Libris höstkatalog 2015 – finns att ladda ned nu!

I väntan på sommaren vill vi locka med Libris förlags sommar- och höstkatalog 2015 som du hittar här!
En av höstens stora nyheter är "Djupt nere i mörkret" som är baserad på den sanna historien om 33 män som 2010 blev instängda i en gruva i Chile. Våra debutanter delar också egna erfarenheter av livet i sina starka berättelser. Dessutom TV4s "Så mycket bättre" aktuella Jenny Berggrens Vinna hela världen som släpps som nyutgåva i pocket.

Lena Helgesson, mamma till "Grabben i kuvösen bredvid" författaren Jonas Helgesson, är en av våra debutanter. I "CP-barnet - kampen, sorgen, glädjen" delar hon med sig av sina självupplevda svårigheter och glädjeämnen. En annan av våra debutanter är Thomas Ardenfors som berättar om sina och hustrun Sussis mångåriga erfarenheter som fosterhemsfamilj. "En extra plats i hjärtat" handlar om att ta hand om någon annans barn.

Herregud & Co är en spiralkalender full av glädjande och tänkvärda bilder och aforismer från livet. Det startade med en Facebook-blogg 2007. Slutet är långt ifrån färdigskrivet med denna kalender.

Göran Gyllenswärd har skrivit ett flertal böcker om sorg och sorgbearbetning. Hans nya bok –  En bro till framtiden - om sorg, förlust och bearbetning är lättillgänglig och uppmuntrande.

Under åren som sjukhuspräst och själavårdare mötte Lars Björklund människor som varit nära döden, katastrofer eller levt länge med svåra sjukdomar. I Det som ger hoppet liv - fem förutsättningar, delar han hur hoppet kan hållas vid liv eller födas på nytt när det en gång dött.

Författaren och journalisten Ivar Lundgren, har skrivit en ny och spännande historisk roman. Vi får följa Nordens apostel Ansgar genom hans liv – från barndom till tiden som biskop. Vi får också följa med på hans resor till Birka och på andra hårda strapatser.


Libris förlags utgivning hösten 2015:

Djupt nere i mörkret, Héctor Tobar
Utkommer i oktober 2015

När San José gruvan utanför Copiapó, Chile, rasar den 5 augusti 2010 blir de 33 gruvarbetarna levande begravda i berget.

Männen befinner sig ca sju kilometer in i gruvgångarna och 700 meter under markytan. Under 69 mardrömslika dygn lever männen i ovisshet. Hela världen håller andan. Ska de dö där - djupt nere i mörkret? Men den 14 oktober har alla de 33 instängda männen nått ytan. Det är som ett mirakel, alla har överlevt, men olyckan förändrar männen och deras familjer för alltid.

Journalisten Héctor Tobar har intervjuat alla de 33 männen och deras familjer och fått ensamrätt till den osannolika historien.

CP-barnet - kampen, sorgen, glädjen, Lena Helgesson
Utkommer i september 2015

Förlossningen var oerhört dramatisk, och Lena trodde att både hon och barnet skulle dö. Sen kom en period av ren och skär babylycka, innan hon med den nyfödde gick på läkarbesök och fick en liten skrift i sin hand: "CP-barn". Det handlade om hennes son.

Lena Helgesson är mamma till "Grabben i kuvösen bredvid", det vill säga ståupparen, författaren och skådespelaren Jonas Helgesson som vid alla sina föreläsningar tackar sin mamma för vad hon betytt. Här berättar Lena för första gången själv om sorgen, glädjen och den långa kampen mot CP-skadan – och för sin son.

En extra plats i hjärtat - att ta hand om någon annans barn, Thomas Ardenfors
Utkommer i august 2015

Cirka 16 000 barn är placerade på hem och institutioner i Sverige i dag. Men både behoven av och missuppfattningarna om familjehem är stora.

Hur går det till när man blir familje- och jourhem? Och vad är svårast och roligast med att vara det?  Thomas Ardenfors berättar om några av de barn, föräldrar och myndighetsmänniskor de mött sedan han och hustrun Sussi började ta hand om andras barn för tjugo år sedan. Boken berättar om en del av vårt samhälle som är dold för de flesta, och hur en insats från en vanlig familj kan förändra ett barns liv.

Herregud & CoRoyne Mercurio
Utkommer den september 2015

Bilder och aforismer - en för varje dag om året - hämtade från den omåttligt populära Facebook-bloggen Herregud & Co. Där lägger illustratören Royne Mercurio lägger där varje dag ut en ny bild till glädje för de över 16 500 personer (senast vi kollade!) som följer hans sida.

Nu har han för ett helt år valt ut 365 bilder som väcker glädje, hopp och eftertanke - allt samlat i en hemtrevlig spiralkalender som passar att ställa på bordet hemma eller på jobbet.

Ansgar, Ivar Lundgren
Utkommer i augusti 2015

Roman om Ansgar, munken som levde på 800-talet och som antar det farliga uppdraget att resa upp till Norden, till vikingarna.

En bro till framtiden - om sorg, förlust och bearbetning, Göran Gyllenswärd
Utkommer i september 2015

En handbok för den som förlorat en närstående eller på annat sätt drabbats av förluster. Gyllenswärd vet hur sorgens olika uttryck kan se ut.

Det som ger hoppet liv - fem förutsättningar, Lars Björklund
Utkommer i augusti 2015

Hur skapas nytt hopp när allt verkar hopplöst? Detta är en ny bok av erfarna själavårdaren och prästen Lars Björklund. En bok för den som går genom en mörk tid och även för dem i kyrkan som arbetar med människor som har det tungt i livet.


Höstens pocketnyheter:

Vinna hela världen, Jenny Berggren
Jenny är aktuell som en av deltagarna i TV4s "Så mycket bättre". Utkommer i oktober 2015

Glödens färgerVibeke Olsson
Femte romanen i serien om Bricken. Utkommer i november 2015

Nordkorea, Eunsun Kim, Sebastien Faletti
Utkommer i augusti 2015

Förlåtelse, Desmond Tutu, Mpho Tutu
Utkommer i juni 2015

Första hjälpen för känslor, Guy Winch
Utkommer i juni 2015


Här kan du bläddra i Libris höstkatalog

För beställning av katalog, för mer information, för recensionsexemplar och för bokning av intervjuer med författare, kontakta Inger Lundin, Förlagschef
inger.lundin@libris.se, 019-20 84 16

Ämnen

Relaterat innehåll

Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Bokförlaget Libris grundades 1952, men verksamheten har pågått sedan 1910-talet. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, barnböcker samt facklitteratur, och kännetecknas av vår kvalitet och fokus på existentiella frågor. Vi ger ut fackböcker inom samhälle, psykologi och teologi. Vår vision är att ge ut böcker som ger livsmod, livsmening och livskunskap.

Libris bokförlag
Ekumeniska centret / Pingst FFS Gustavlundsvägen 18 (Alviks torg)
167 51 Bromma