Gå direkt till innehåll
1,4 miljoner såg Eunsun Kim hos Skavlan – nu kommer boken

Pressmeddelande -

1,4 miljoner såg Eunsun Kim hos Skavlan – nu kommer boken

Nästan 1,4 miljoner svenskar såg Eunsun Kim när hon förra året gästade Skavlan. Nu kommer hennes självbiografi Nordkorea - nio år på flykt från helvetet.

Eunsun är elva år och utsvulten när hungersnöden i Nordkorea 1998 redan har kostat hundratusentals människor livet. Hennes mamma är borta på jakt efter mat.
  ”Mamma, jag väntar på dig. Jag har väntat i sex dagar nu. Jag känner att jag snart kommer att dö. Varför kommer du inte?” När mamman återvänder blir det starten på en farlig flykt för att slippa svälten och om möjligt ta sig till grannlandet Kina.
  De lyckas, men blir tagna av kinesisk polis och tillbakaskickade till Nordkorea. Där sätts de i fångläger och behandlas brutalt, men på något sätt hittar de styrkan att fly – igen.

Men det tar nio år innan de når friheten.

Eunsun Kim bor och studerar i Seoul i Sydkorea. Hon har skrivit sin bok, Nordkorea – nio år på flykt från helvetet, tillsammans med Sébastien Faletti, och den gavs först ut i Frankrike med titeln Corée du Nord. I samband med att den kom ut på norska var hon gäst i Skavlan, som sågs av 1,4 miljoner svenskar.

Eunsun Kim i samarbete med Sébastien Faletti
Nordkorea – nio år på flykt från helvetet
Inbunden, 222 s

Första recensionsdag 18 augusti

För mer information och för recensionsexemplar, kontakta Vilhelm Hanzén, PR- och kommunikationsansvarig:vilhelm.hanzen@libris.se, 019-20 84 10, 076-503 84 10

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Libris förlag bedriver förlagsverksamhet med inriktning på böcker inom livsåskådning och teologi. Verksamheten har pågått sedan 1930-talet, från 1952 under namnet Libris (Libris är latin och betyder böcker). Libris förlag har sitt säte i Örebro, men har hela Sverige och Norden som arbetsfält.

Relaterat innehåll

Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Bokförlaget Libris grundades 1952, men verksamheten har pågått sedan 1910-talet. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, barnböcker samt facklitteratur, och kännetecknas av vår kvalitet och fokus på existentiella frågor. Vi ger ut fackböcker inom samhälle, psykologi och teologi. Vår vision är att ge ut böcker som ger livsmod, livsmening och livskunskap.

Libris bokförlag
Ekumeniska centret / Pingst FFS Gustavlundsvägen 18 (Alviks torg)
167 51 Bromma