Gå direkt till innehåll
Ängeln på Malmskillnadsgatan Årets Lyckofrämjare

Pressmeddelande -

Ängeln på Malmskillnadsgatan Årets Lyckofrämjare

I september förra året kom Elise Lindqvists självbiografi Ängeln på Malmskillnadsgatan. Nu har Global Happiness Organization utsett henne till Årets Lyckofrämjare 2013.

Elise Lindqvist tilldelas priset Årets Lyckofrämjare 2013 av Global Happiness Organization för sitt arbete med att hjälpa de utsatta kvinnorna på Malmskillnadsgatan i Stockholm. Prisets syfte är att uppmärksamma, belöna och visa uppskattning till någon som har gjort stora positiva lyckoavtryck i samhället.

– Elise har själv sålt sin kropp och vet vilket lidande många av de prostituerade kvinnorna upplever dag efter dag. Det idoga ideella arbete hon lagt ner för att hjälpa dessa människor är helt fantastiskt, säger Ludvig Lindström som är ordförande i Global Happiness Organization.

Boken Ängeln på Malmskillnadsgatan, den självbiografi som Elise Lindqvist skrev tillsammans med Antima Linjer förra året, har blivit mycket uppmärksammad och bland annat lett till att Elise Lindqvist på många platser i Sverige har fått berätta om arbetet bland Stockholms prostituerade. En uppsökande verksamhet som liknar den på Malmskillnadsgatan har också startats i Göteborg.

– Jag vill nå dem som drar omkring med skam och skuld, som kanske lever ett destruktivt liv med missbruk, våld och skräck, precis som jag själv gjorde, säger Elise Lindqvist. Jag vill tala om för dem att det finns hjälp att få. Den här utnämningen är fantastiskt rolig att få, och den inspirerar mig att jobba vidare med det jag gör.

Global Happiness Organization är en internationell ideell organisation som syftar till att på vetenskaplig grund öka lyckan och minska lidandet i världen. Tidigare mottagare av priset Årets Lyckofrämjare är artisten Timbuktu och tidningen Good News Magazine.

”Mina tjejer på gatan har så många sår. Jag kan inte läka såren, men jag vill hjälpa till att åtminstone plåstra om dem. Och kan jag med denna bok vara med och bidra till att någon känner att det finns hopp och att livet inte är kört, då är det värt allt.”
   – ur Ängeln på Malmskillnadsgatan

Läs mer om priset Årets Lyckofrämjare här


För mer information om Elise Lindqvist och boken Ängeln på Malmskillnadsgatan, för recensionsexemplar av Ängeln på Malmskillnadsgatan och för bokning av intervju med Elise Lindqvist,
 kontakta Vilhelm Hanzén, PR- och kommunikationsansvarig
vilhelm.hanzen@libris.se, 019-20 84 10

Högupplöst porträttbild på Elise Lindqvist finns här (foto: Josefin Casteryd)
Högupplöst omslagsbild på boken Ängeln på Malmskillnadsgatan finns här


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Libris förlag bedriver förlagsverksamhet med inriktning på böcker inom livsåskådning och teologi. Verksamheten har pågått sedan 1930-talet, från 1952 under namnet Libris (Libris är latin och betyder böcker). Libris förlag har sitt säte i Örebro, men har hela Sverige och Norden som arbetsfält.

Relaterat innehåll

Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Bokförlaget Libris grundades 1952, men verksamheten har pågått sedan 1910-talet. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, barnböcker samt facklitteratur, och kännetecknas av vår kvalitet och fokus på existentiella frågor. Vi ger ut fackböcker inom samhälle, psykologi och teologi. Vår vision är att ge ut böcker som ger livsmod, livsmening och livskunskap.

Libris bokförlag
Ekumeniska centret / Pingst FFS Gustavlundsvägen 18 (Alviks torg)
167 51 Bromma