Gå direkt till innehåll
Bokaktuella Maggan Hägglund nominerad till årets Frilanspris

Pressmeddelande -

Bokaktuella Maggan Hägglund nominerad till årets Frilanspris

Förra veckan släpptes Maggan Hägglunds nya bok Njutningsparadoxen. Nu har hon nominerats till årets Frilanspris.

Vinnaren tilldelas ett dagsarvode enligt Journalistförbundets rekommendation, 7 336 kronor (2013). Priset delas ut i samband med Frilansdagen, som anordnas av Poppius Journalistskola och PP Pension den 11 april.

Maggan Hägglund nomineras med följande motivering: ”Margareta Hägglund har i sitt skrivande gång på gång tagit upp allmänmänskliga ämnen på ett personligt sätt som starkt berört läsarna. Detta gjorde hon senast i den nyutkomna boken ’Njutningsparadoxen’ som fokuserar på vårt, och hennes eget, förhållande till alkohol ”.


Maggan Hägglund
 är frilansjournalist och har varit chefredaktör för tidningen Tara där hon fortfarande skriver krönikor. Libris har tidigare gett ut hennes bok Maggans lilla starksköra och Drunkna inte i dina känslor, som hon skrivit tillsammans med Doris Dalin. 


Övriga nominerade är Terese Christiansson, Lena Sundström, Leif ”Honken” Holmkvist och Dan Josefsson.


För mer information, för recensionsexemplar och för bokning av intervju,
 kontakta Vilhelm Hanzén, PR- och kommunikationsansvarig
019-20 84 10, 076-503 84 10, vilhelm.hanzen@libris.se, @vilhelmhanzen


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Libris förlag bedriver förlagsverksamhet med inriktning på böcker inom livsåskådning och teologi. Verksamheten har pågått sedan 1930-talet, från 1952 under namnet Libris (Libris är latin och betyder böcker). Libris förlag har sitt säte i Örebro, men har hela Sverige och Norden som arbetsfält.

Relaterat innehåll

Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Bokförlaget Libris grundades 1952, men verksamheten har pågått sedan 1910-talet. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, barnböcker samt facklitteratur, och kännetecknas av vår kvalitet och fokus på existentiella frågor. Vi ger ut fackböcker inom samhälle, psykologi och teologi. Vår vision är att ge ut böcker som ger livsmod, livsmening och livskunskap.

Libris bokförlag
Ekumeniska centret / Pingst FFS Gustavlundsvägen 18 (Alviks torg)
167 51 Bromma