Gå direkt till innehåll
Denis Mukwege hos Skavlan

Pressmeddelande -

Denis Mukwege hos Skavlan

Denis Mukwege har flera gånger nominerats till Nobels fredspris. I boken De glömda kvinnornas röst har journalisten Birger Thureson porträtterat Denis Mukwege och talat med många av de kvinnor som efter brutala våldtäkter fått hjälp och vård av Mukwege och hans medarbetare på Panzisjukhuset i Kongo-Kinshasa.  På fredag gästar Denis Mukwege SVTs Skavlan.

Tusentals kvinnor utsätts varje år för brutala och tortyrliknande våldtäkter som en del av kriget i Kongo-Kinshasa. För många av dem blir straffet dubbelt när de efter våldtäkten blir utfrysta av sin släkt och betraktade som förorenade av fienden.

De glömda kvinnornas röst är berättelsen om hur läkaren Denis Mukwege, grundare och chef för Panzisjukhuset i Bukavu, har blivit de våldtagna kvinnornas röst i världen. Han har vigt sitt liv åt att upprätta dessa kvinnors värdighet, fysiskt och psykiskt. För detta han belönats med FN:s människorättspris och Olof Palmepriset.

Läs mer om boken här: http://www.librisforlag.se/de-glomda-kvinnornas-rost-pocket.html

För högupplöst omslagsbild, se här: http://www.librisforlag.se/press#/images/omslagsbild-de-gloemda-kvinnornas-roest-246831

För recensionsex och pressfrågor, kontakta Vilhelm Hanzén, PR- och kommunikationsansvarig:
076-503 84 10 eller vilhelm.hanzen@libris.se


Relaterade länkar

Ämnen


Libris förlag bedriver förlagsverksamhet med inriktning på böcker inom livsåskådning och teologi. Verksamheten har pågått sedan 1930-talet, från 1952 under namnet Libris (Libris är latin och betyder böcker). Libris förlag har sitt säte i Örebro, men har hela Sverige och Norden som arbetsfält.

Relaterat innehåll

Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Bokförlaget Libris grundades 1952, men verksamheten har pågått sedan 1910-talet. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, barnböcker samt facklitteratur, och kännetecknas av vår kvalitet och fokus på existentiella frågor. Vi ger ut fackböcker inom samhälle, psykologi och teologi. Vår vision är att ge ut böcker som ger livsmod, livsmening och livskunskap.

Libris bokförlag
Ekumeniska centret / Pingst FFS Gustavlundsvägen 18 (Alviks torg)
167 51 Bromma