Gå direkt till innehåll
​​​Det är mycket man inte måste –  Ny bok av Tomas Sjödin

Pressmeddelande -

​​​Det är mycket man inte måste – Ny bok av Tomas Sjödin

– När jag skriver att det är mycket man inte måste handlar det inte om att ta lätt på kraven. Att ta livet på allvar och våga axla ansvar, kräver att man sorterar bort allt onödigt som annars bara tynger. Först då kan man ge kraft och ljus till det som verkligen är viktigt, säger Tomas Sjödin.

Nu kommer Tomas Sjödins nya bok Det är mycket man inte måste. Här har han samlat 77 av sina populära krönikor.

I tre av fyra år har Tomas Sjödin varit lyssnarnas val när Sveriges Radio valt värdar till sitt populära program Vinter i P1, och hans senaste bok, en 6:1-metod för vila, har hittills sålt i 30 000 ex.

Det är mycket man inte måste är hans andra bok med krönikor, efter läsarsuccén Jag lutar åt Gud. Även denna gång är texterna ursprungligen hämtade från Göteborgs-Posten.

Bland krönikorna finns ”Rör vid mig medan jag lever”, ”När vänner blir vänner” och ”Det lilla extra” som hör till de av Tomas texter som delats mest i sociala medier det senaste året. Tre teman återkommer: kärlek, tid och tro. Här märks inte minst kampen mot tillvarons alla onödiga krav, men också kärleken som kan förvandla måsten till längtan.

Att avstå, säga nej, sovra bland önskningarna är att ge rymd och växtplats för något större. Önskningarna är goda men när de kommer i flock är det klokt att vara lite sträng. Där några önskningar får möte ett vänligt nej strömmar inte sällan en oväntad glädje in. Det är mycket man inte måste, eller ens behöver…
   – Ur boken

Tomas Sjödin är pastor, föreläsare och författare. Han har skrivit ett tiotal böcker, senast Det händer när du vilar, Tusen olevda liv finns inom mig (roman) samt Jag lutar åt Gud, som var hans första bok med samlade texter. Tomas har även varit värd för Sommar i P1 2004 och 2006, samt lyssnarnas val som värd för Vinter i P1 2011, 2013 och 2014. Han bor i Säve utanför Göteborg tillsammans med sin fru Lotta.


För mer information, för recensionsexemplar och för bokning av intervju,
kontakta Vilhelm Hanzén, PR- och kommunikationsansvarig:
vilhelm.hanzen@libris.se, 019-20 84 10, 076-503 84 10

Högupplöst omslagsbild finns här
Högupplöst författarporträtt finns här, här och här

Ämnen


Libris förlag bedriver förlagsverksamhet med inriktning på böcker inom livsåskådning och teologi. Verksamheten har pågått sedan 1930-talet, från 1952 under namnet Libris (Libris är latin och betyder böcker). Libris förlag har sitt säte i Örebro, men har hela Sverige och Norden som arbetsfält.

Relaterat innehåll

Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Bokförlaget Libris grundades 1952, men verksamheten har pågått sedan 1910-talet. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, barnböcker samt facklitteratur, och kännetecknas av vår kvalitet och fokus på existentiella frågor. Vi ger ut fackböcker inom samhälle, psykologi och teologi. Vår vision är att ge ut böcker som ger livsmod, livsmening och livskunskap.

Libris bokförlag
Ekumeniska centret / Pingst FFS Gustavlundsvägen 18 (Alviks torg)
167 51 Bromma