Gå direkt till innehåll
Förlåtelseutmaningen - Desmond och Mpho Tutu startar global kampanj

Pressmeddelande -

Förlåtelseutmaningen - Desmond och Mpho Tutu startar global kampanj

I mars släpptes Desmond och Mpho Tutus bok Förlåtelse – den fyrfaldiga vägen till helande för oss och vår värld på svenska.  I september gästar de Bokmässan.
  Nu startar de båda en förlåtelsekampanj -  Förlåtelseutmaningen (The Forgiveness Challenge).

Desmond Tutu har bevittnat några av de värsta brott som människan kan utsättas för. Men istället för hatets väg så har han valt att förlåta och uppmanat fler att göra detsamma.

  Tillsammans med sin dotter Mpho Tutu har han skrivit boken Förlåtelse. De båda menar att förlåtelsens väg består av fyra steg: att berätta, att sätta ord på smärtan, att ge förlåtelse, och att förnya relationen eller lösa upp den.

Nu lanserar de båda även Förelåtelseutmaningen - The Forgiveness Challenge. Tanken är att hjälpa människor att se hur förlåtelse kan ge mer kärlek och ro, oavsett vad som hänt tidigare.

På websidan http://forgivenesschallenge.com/ kan den som vill anmäla. När man har anmält sig får man dagligen ett mail från Desmond och Mpho Tutu och en länk till en sida där man kostnadsfritt kan bli medlem på deras förlåtelsesida på nätet.

 På sidan får man ta del av dagliga övningar för att lära sig att förlåta – vem som helst för vad som helst. Man får även möjlighet att läsa intervjuer med och berättelser från både kända och okända människor med erfarenheter av förlåtelse, bland dem Alanis Morissette och Arianna Huffington.

Förlåtelseutmaningen är internationell och människor från hela världen har möjlighet att delta.

Desmond Tutu är ärkebiskop emeritus i Anglikanska kyrkan i Sydafrika och tilldelades 1984 Nobels fredspris. 1994 utsågs han till ordförande för Sydafrikas Sannings- och försoningskommission, som skulle utreda övergrepp begångna under apartheidåren och erbjuda amnesti för politiska brott och 2013 tilldelades han Templetonpriset.

Mpho Tutu är präst i den Anglikanska kyrkan. Hon har bland annat arbetat med afrikanska flyktingar i New York, med våldtäktsoffer i Grahamstown i Sydafrika och med utsatta barn i Worcester i Massachusetts, men bor och arbetar nu i Sydafrika igen. Tidigare var Mpho Tutu ordförande för Global Aids Alliance.

”Jag har ofta sagt att i Sydafrika hade det inte funnits någon framtid utan förlåtelse. Vår ilska och viljan att hämnas hade kunnat förstöra allt. Det är lika sant för var och en av oss som för hela världen.” – ur boken Förlåtelse

Läs mer om Förlåtelseutmaningen här!

Se CNN:s intervju med Desmon och Mpho Tutu här

För recensionsböcker och pressfrågor, kontakta Inger Lundin, förlagschef:
inger.lundin@libris.se – 019-20 84 16


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Libris förlag bedriver förlagsverksamhet med inriktning på böcker inom livsåskådning och teologi. Verksamheten har pågått sedan 1930-talet, från 1952 under namnet Libris (Libris är latin och betyder böcker). Libris förlag har sitt säte i Örebro, men har hela Sverige och Norden som arbetsfält.

Relaterat innehåll

Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Bokförlaget Libris grundades 1952, men verksamheten har pågått sedan 1910-talet. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, barnböcker samt facklitteratur, och kännetecknas av vår kvalitet och fokus på existentiella frågor. Vi ger ut fackböcker inom samhälle, psykologi och teologi. Vår vision är att ge ut böcker som ger livsmod, livsmening och livskunskap.

Libris bokförlag
Ekumeniska centret / Pingst FFS Gustavlundsvägen 18 (Alviks torg)
167 51 Bromma