Gå direkt till innehåll
Första hjälpen för känslor – psykologen Guy Winch till Sverige

Pressmeddelande -

Första hjälpen för känslor – psykologen Guy Winch till Sverige

I september kom psykologen och föreläsaren Guy Winchs bok Första hjälpen för känslor (originalets titel: Emotional First Aid) ut på Libris. Den 5-7 november kommer Guy Winch till Sverige för att ge intervjuer och för att hålla ett TEDx-talk.

De flesta personer har en förbandslåda hemma, för att kunna behandla sig själva. Men plåster och bandage kan behövas också för själsliga sår.

Första hjälpen för känslor är en bok för alla som har lindrigt ont i själen. Psykologen Guy Winch har fyllt en praktisk förbandslåda för många av de själsblessyrer som man kan råka ut för till vardags. Man kanske har misslyckats, fått nej av någon man verkligen ville vara tillsammans med eller känner sig utanför. Kanske kan man inte låta bli att älta.
  Winch berättar om situationer och lösningar och lär ut hur läsaren på egen hand bäst behandlar små känsloskador och om bästa sätten att snabbt få dem att läka – utan onödiga komplikationer.

    – Om vi nu vet att det faktiskt finns Alvedon för själen vore det ju korkat att inte ta det, säger Guy Winch.

Guy Winch, ph d,är psykolog med praktik i New York, USA, föreläsare och författare. Hittills har hans böcker översatts till 14 språk. Första hjälpen för känslor är hans första bok på svenska. Winch bloggar också för Psychology Today och The Huffington Post.

“Under årens lopp har jag tagit för vana att sammanfatta nyskapande forskningsrön i praktiska förslag, åtgärder som mina patienter kan tillämpa på sådant som gör ont i livet. Den främsta anledningen till att jag gör det är att de fungerar. [...]
  Det är på tiden att vi skaffar varsin förbandslåda med den själsliga motsvarigheten till plåster, sårsprit, kompresser och febernedsättande."
    - ur förordet

Guy Winch ger första hjälpen:
- När vi blir avvisade.
Skrubbsår på själen
- När vi känner oss ensamma. Försvagade relationsmuskler
- Förluster och trauman. Som att gå på ett brutet ben
- Skuldkänslor. Ett gift i systemet.
- Ältande. Sårskorporna som vi inte kan låta bli
- Misslyckande. Förkylningen som lätt blir till lunginflammation
- Dålig självkänsla. Svagheten i vårt själsliga immunförsvar

Se Guy Winch Talks at Google här.

Guy Winchs Sverigebesök:
Den 5-7 november kommer psykologen och föreläsaren Guy Winch att befinna sig i Sverige. Under sitt besök kommer han bland annat att besöka Linnéuniversitetet för att hålla ett TEDx-talk. TEDxLinnaeusUniversityTEDxLinnaeusUniversity äger rum fredagen den 7 november. 5-6 november finns Guy Winch tillgänglig för intervjuer i Stockholm.

För referensex och bokning av intervju, kontakta Vilhelm Hanzén, PR- och kommunikationsansvarig på Libris förlag:
vilhelm.hanzen@libris.se – 019-208410

Relaterade länkar

Ämnen


Libris förlag bedriver förlagsverksamhet med inriktning på böcker inom livsåskådning och teologi. Verksamheten har pågått sedan 1930-talet, från 1952 under namnet Libris (Libris är latin och betyder böcker). Libris förlag har sitt säte i Örebro, men har hela Sverige och Norden som arbetsfält.

Relaterat innehåll

Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Bokförlaget Libris grundades 1952, men verksamheten har pågått sedan 1910-talet. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, barnböcker samt facklitteratur, och kännetecknas av vår kvalitet och fokus på existentiella frågor. Vi ger ut fackböcker inom samhälle, psykologi och teologi. Vår vision är att ge ut böcker som ger livsmod, livsmening och livskunskap.

Libris bokförlag
Ekumeniska centret / Pingst FFS Gustavlundsvägen 18 (Alviks torg)
167 51 Bromma