Gå direkt till innehåll
​​​Inger Lundin slutar som VD och förlagschef

Pressmeddelande -

​​​Inger Lundin slutar som VD och förlagschef

Inger Lundin har meddelat styrelsen för Libris att hon önskar lämna sin tjänst som vd och förlagschef för Libris Media AB. Inger Lundin har varit anställd på Libris i över 20 år, varav de senaste fem åren som vd och förlagschef.

- Vi beklagar att Inger Lundin har bestämt sig för att sluta. Vi har varit väldigt nöjda med det arbete hon har gjort och har stor respekt för det hon och hennes medarbetare har utfört i en bransch som präglats av stora förändringar och höga krav på utveckling. Nu kommer vi i styrelsen att använda den närmaste tiden för att hitta hennes efterträdare, säger Libris styrelseordförande Ole-Jacob Mosvold.

Libris Media AB ägs av den norska mediekoncernen Mentor Media AS och utgör tillsammans med tidningen Dagen den svenska delen av koncernen.

- Jag är glad och stolt över att ha fått leda en verksamhet vars böcker betyder så mycket för så många. Men nu är det dags för mig att lämna över stafettpinnen till någon annan, säger Inger Lundin.

För mer information:

Ole-Jacob Mosvold, styrelseordförande Libris:
telefon: +47-91 340 997, mail: ole.Jacob.mosvold@vl.no

Inger Lundin, VD och förlagschef Libris:
telefon: 019-20 84 16, mail: inger.lundin@libris.se

Relaterade länkar

Ämnen


Libris förlag bedriver förlagsverksamhet med inriktning på böcker inom livsåskådning och teologi. Verksamheten har pågått sedan 1930-talet, från 1952 under namnet Libris (Libris är latin och betyder böcker). Libris förlag har sitt säte i Örebro, men har hela Sverige och Norden som arbetsfält.

Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Bokförlaget Libris grundades 1952, men verksamheten har pågått sedan 1910-talet. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, barnböcker samt facklitteratur, och kännetecknas av vår kvalitet och fokus på existentiella frågor. Vi ger ut fackböcker inom samhälle, psykologi och teologi. Vår vision är att ge ut böcker som ger livsmod, livsmening och livskunskap.

Libris bokförlag
Ekumeniska centret / Pingst FFS Gustavlundsvägen 18 (Alviks torg)
167 51 Bromma