Gå direkt till innehåll
Jonas Helgessons självbiografi i utökad nyutgåva

Pressmeddelande -

Jonas Helgessons självbiografi i utökad nyutgåva

Som liten fick Jonas Helgesson höra att han inte skulle kunna prata. Idag jobbar han som föreläsare och är just nu aktuell i en av huvudrollerna i musikaluppsättningen av Livet är en schlager. Nu kommer hans självbiografi, Grabben i kuvösenbredvid, i en nyutgåva med 21 av hans tidningskrönikor.

”Jag heter Jonas Helgesson, och det du håller i din hand är boken om mitt liv – ett liv som alla gånger har varit värt att leva, trots att jag är född med ett envist handikapp. Jag brukar säga att jag är som alla andra, fast med en liten, liten skillnad. Jag är CP.”

När Jonas Helgesson skrev sin självbiografi Grabben i kuvösen bredvid hade han inte fyllt 30 än. Han hade fått sluta på lärarutbildningenoch drömde om att försörja sig som föreläsare. Han ville resa runt i Sverige och berätta för tonåringar, företagsfolk, snälla tanter och andra om hur det är att inte låta sig hindras av ettallvarligt handikapp. Hur skulle det gå till?

Nyutgåvan av Grabben i kuvösen bredvid börjar med Jonasresa till den första repetitionen för Jonas Gardells musikal Livetär en schlager, där han har en av huvudrollerna. Hur gick det till?

Jonas Helgesson
Grabben i kuvösen bredvid
Inbunden, 135x200 mm, 208 s

Första recensionsdatum: 24 september

För mer information, för intervjuer och för recensionsexemplar, kontakta Vilhelm Hanzén, PR- och kommunikationsansvarig:
vilhelm.hanzen@libris.se, 019-20 84 10, 076-503 84 10

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Libris förlag bedriver förlagsverksamhet med inriktning på böcker inom livsåskådning och teologi. Verksamheten har pågått sedan 1930-talet, från 1952 under namnet Libris (Libris är latin och betyder böcker). Libris förlag har sitt säte i Örebro, men har hela Sverige och Norden som arbetsfält.

Relaterat innehåll

Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Bokförlaget Libris grundades 1952, men verksamheten har pågått sedan 1910-talet. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, barnböcker samt facklitteratur, och kännetecknas av vår kvalitet och fokus på existentiella frågor. Vi ger ut fackböcker inom samhälle, psykologi och teologi. Vår vision är att ge ut böcker som ger livsmod, livsmening och livskunskap.

Libris bokförlag
Ekumeniska centret / Pingst FFS Gustavlundsvägen 18 (Alviks torg)
167 51 Bromma