Gå direkt till innehåll
Mottagaren av Martin Luther King-priset får 50 böcker

Pressmeddelande -

Mottagaren av Martin Luther King-priset får 50 böcker

Anna Libietis Jacobson är 2014 års mottagare av Ickevåldspriset i Martin Luther Kings anda. Hon får priset för att ”med samtal, joller och skratt som metod och barns nyfikenhet i centrum förs människor närmare varandra.”. För att sprida berättelsen om Martin Luther Kings liv och gärning tilldelar Libris årets mottagare 50 exemplar av Martin Luther Kings postuma självbiografi till.

 – Vi tycker att det är viktigt att personen som tar emot ett pris i Martin Luther Kings anda också får läsa om hans liv och arbete. Eftersom pristagaren och personen som får ett hedersomnämnande får fler böcker hoppas vi att ordet om Martin Luther Kings liv och gärning ska spridas, säger Inger Lundin, förlagschef.

Anna Libietis Jacobson får priset med följande motivering:
”Med samtal, joller och skratt som metod och barns nyfikenhet i centrum förs människor närmare varandra. Genom mötesplatser för föräldrar och barn med olika bakgrund sker kulturmöten och språkträning som ger förutsättningar för ett tryggare och stabilare samhälle.

’Svenska med baby’ är ett bidrag till att leva Martin Luther Kings dröm om en framtid där ingen blir bedömd av sin hudfärg.”

Anna Libietis Jacobson är verksamhetsledare för Svenska med baby, en ideell verksamhet som genom föräldragrupper vill bygga broar mellan människor från olika kulturer och bostadsområden.

I samband med prisutdelningen får Ali Ahmadi, en av initiativtagarna till Asylstafetten, ett hedersomnämnade i Rosa Parks anda. Ali tilldelas 10 exemplar av Martin Luther Kings livsberättelse.

Martin Luther King (1929-1968) var en människa med visioner och tro. Hans dröm om en bättre värld kunde bara förverkligas genom metoder som bygger på icke-våld. Själv fick han sätta livet till för sin dröm. Men hans liv och insatser ger alltjämt impulser till fortsatt kamp för människans värde och värdighet.
King dog för tidigt för att hinna skriva sina memoarer. Genom att Clayborne Carson sammanställt material från hans brev, tal, predikningar, dagböcker och manuskript finns nu en självbiografi auktoriserad av hans egen familj.
I biografin finns också Kings nära möten med historiska gestalter som John F Kennedy, Mahatma Gandhi och Richard Nixon.

Martin Luther King-priset delas ut av Kristna Fredsrörelsen, Equmeniakyrkan och Sveriges kristna råd. Priset delas ut på Martin Luther King-dagen varje år, dvs. den tredje måndagen i januari. Prisceremonin 2015 sker den 19 januari i Norrmalmskyrkan, Stockholm, klockan 19.


För mer information,
kontakta Vilhelm Hanzén, PR- och kommunikationsansvarig
019-20 84 10, 076-503 84 10, vilhelm.hanzen@libris.se

Relaterade länkar

Ämnen


Libris förlag bedriver förlagsverksamhet med inriktning på böcker inom livsåskådning och teologi. Verksamheten har pågått sedan 1930-talet, från 1952 under namnet Libris (Libris är latin och betyder böcker). Libris förlag har sitt säte i Örebro, men har hela Sverige och Norden som arbetsfält.

Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Bokförlaget Libris grundades 1952, men verksamheten har pågått sedan 1910-talet. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, barnböcker samt facklitteratur, och kännetecknas av vår kvalitet och fokus på existentiella frågor. Vi ger ut fackböcker inom samhälle, psykologi och teologi. Vår vision är att ge ut böcker som ger livsmod, livsmening och livskunskap.

Libris bokförlag
Ekumeniska centret / Pingst FFS Gustavlundsvägen 18 (Alviks torg)
167 51 Bromma