Gå direkt till innehåll
Ny bok om bekymmerslöshet, långsamhet, delande och mer

Pressmeddelande -

Ny bok om bekymmerslöshet, långsamhet, delande och mer

I pilgrimsprästen Hans-Erik Lindströms nya bok Pilgrimens sju nyckelord står orden frihet, enkelhet, tystnad, bekymmerslöshet, långsamhet, andlighet och delande i centrum.

 – Alltsedan 1990-talet har intresset för pilgrimsrörelsen växt i Sverige. De sju ord som vi utgår från är ovanliga i den meningen att de kan ses som en bristvara i vår tid. För många är de längtansord och saknadsord i ett höghastighetssamhälle, där grundläggande mänskliga behov inte får tillräckligt med utrymme, säger Hans-Erik Lindström.

Pilgrimens sju nyckelord: Mer frihet • Mer enkelhet • Mer tystnad • Mer bekymmerslöshet • Mer långsamhet • Mer andlighet • Mer delande

Pilgrimens sju nyckelord vänder sig till alla oss som längtar efter att leva ett annat slags liv i en tid som ofta präglas av stress, konsumtion, bild- och ljudbrus, oro, yta och ytkontakter. Sju alldeles vanliga substantiv som påminner om hur livet kan vara när det är som bäst.

Alltsedan mitten av 1990-talet har intresset och engagemanget för pilgrimsvandringar ökat, inte bara i Sverige, utan i hela Skandinavien. Författaren Hans-Erik Lindström är också en av dem som bidragit till den utvecklingen då han som landets förste pilgrimspräst var med om att bygga upp Nordens första pilgrimscentrum i Vadstena.

De sju nyckelorden, som fann sin slutliga form i slutet på 1990-talet, är idag flitigt brukade i hela pilgrimsrörelsen. Men de är lika aktuella för den som av olika skäl inte ger sig ut med kängor och vandringsstav. Det är ord som påminner oss om vad vi människor behöver för att leva ett gott liv. Att vara pilgrim är en livshållning.

Bokens förord är skrivet av Martin Lönnebo, pilgrim och biskop emeritus.

Att leva som pilgrim idag är att ha fått smak på den frihet som hjälper oss att bli mer hela och äkta som människor – ute på vandring och hemmavid. – ur boken

För mer information, för recensionsexemplar och för bokning av intervju, kontakta Vilhelm Hanzén, PR- och kommunikationsansvarig:
vilhelm.hanzen@libris.se, 019-20 84 10

Högupplöst omslagsbild finns här

Högupplöst författarporträtt finns här

Relaterade länkar

Ämnen


Libris förlag bedriver förlagsverksamhet med inriktning på böcker inom livsåskådning och teologi. Verksamheten har pågått sedan 1930-talet, från 1952 under namnet Libris (Libris är latin och betyder böcker). Libris förlag har sitt säte i Örebro, men har hela Sverige och Norden som arbetsfält.

Relaterat innehåll

Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Bokförlaget Libris grundades 1952, men verksamheten har pågått sedan 1910-talet. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, barnböcker samt facklitteratur, och kännetecknas av vår kvalitet och fokus på existentiella frågor. Vi ger ut fackböcker inom samhälle, psykologi och teologi. Vår vision är att ge ut böcker som ger livsmod, livsmening och livskunskap.

Libris bokförlag
Ekumeniska centret / Pingst FFS Gustavlundsvägen 18 (Alviks torg)
167 51 Bromma