Gå direkt till innehåll
Nya pocketböcker från Libris

Pressmeddelande -

Nya pocketböcker från Libris

I januari kommer det ut tre nya pocketböcker på Libris: Det händer när du vilar (Tomas Sjödin), Mod att vara sårbar (Brené Brown) och Kärleken blev mitt vapen (Soheila Fors & Ingalill Bergensten).

Det händer när du vilar, Tomas Sjödin

En del drömmer om fler timmar på dygnet eller hoppas på oväntade luckor i kalendern. Många längtar efter vila. Men vad är vila – mer än att inte arbeta? Tomas Sjödin tar oss med in i vilans värld och utforskar det mönster som går igen i allt från det där bortglömda namnet till den hållbara kärleken: Släpp det! Låter i stället livet komma till dig!

Sagt om Det händer när du vilar:

Läste Tomas bok med stor inre behållning. Kände verkligen betydelsen av att ta till sig vilan från den dagliga rutinen och från det höga bruset i omvärlden. Betydelsen att genom vilan få tillgång till din egen potential i vardagen, för att kunna skapa ett fokus inåt i din nära omgivning och för att befria dig själv från stress och prestationsångest. För att helt enkelt må bra med dig själv och andra.
 – Jan Carlzon, företagsledare, tidigare VD och koncernchef SAS

Att vila är att släppa taget. Bara denna enda mening är värd att läsa Tomas Sjödins senaste bok, Det händer när du vilar (Libris förlag). Tvåhundrasex sidor klokskap om den livsviktiga vilan. Jag önskar att alla läste den.
 – Metro

Hela boken landar i en enda utandning som skär bort oron inom mig, och lyfter hoppet inom mig: "Man behöver inte räcka till. Det räcker att man finns till. Allt utöver det är bonus.”
 
– Jönköpings-Posten


Mod att vara sårbar, Brené Brown

Att visa stort mod är inte att aldrig vara rädd. Läs boken av forskaren vars TEDx-föredrag ”Styrkan i sårbarheten” blivit ett av de mest sedda TED-föredragen hittills.– Mod att vara sårbar är en inbjudan: kliv upp, låt andra se dig, också när det inte finns några garantier alls, säger Brené Brown. Det är det som är sårbarhet. Det är det som är att vara modig

Sagt om Mod att vara sårbar:

Att läsa Brené Brown är att påminna sig själv om att vara människa och inte idén om ett prestationsdjur. Jag skriver upp citat från boken och lägger upp på Instagram och som postit-lappar i mitt badrum. Brené Brown påminner mig om saker jag behöver höra varje dag.
 
– Navid Modiri, kommunikatör, artist och programledare

Jag blev förälskad i den här boken direkt. Vem älskar inte en bok som ömsint säger att vi inte behöver vänta med att leva tills vi blivit perfekta?
 
– Maggan Hägglund, författare till bland annat Drunka inte i dina känslor

This is big, big, BIG!
 
– Oprah Winfrey, programledare och skådespelare


Kärleken blev mitt vapen, Soheila fors & Ingalill Bergensten

Som tonåring var hon gerillasoldat, några år senare en deprimerad, instängd invandrarkvinna. Så tändes ljuset i en dröm. Soheila Fors självbiografi har väckt stor uppmärksamhet. Hur gick det till när en kurdisk prinsessa började arbeta mot hedersvåld?

Sagt om Kärleken blev mitt vapen:

Det är mer än en ny prinsessa Sverige har fått i Soheila, det är en sann medmänniska.
 – Jönköpings-Posten

Kärleken blev mitt vapen är en intressant och spännande läsning om en kvinna som lever efter sina drömmar. Om styrkan i hennes övertygelse om förtryckta kvinnors rätt till sitt liv.
 
– Kulturbloggen

Trots att boken bara är runt tvåhundra sidor är det en omfattande historia som Kärleken Blev Mitt Vapen förmedlar. För mig som levt det trygga Svensson-livet i Sverige är det en intressant inblick i en annan kultur, en annan historia, ett annat liv och det var svårt att lägga boken ifrån sig.
 
– Magasinet Ikon1931


För mer information, för recensionsexemplar och för bokning av intervjuer, kontakta Vilhelm Hanzén, PR- och kommunikationsansvarig:
vilhelm.hanzen@libris.se, 019-20 84 10

Högupplöst omslagsbild till Det händer när du vilar finns här: http://www.librisforlag.se/press#/images/omslagsbild-det-haender-naer-du-vilar-pocket-381987

Högupplöst omslagsbild till Mod att vara sårbar finns här: http://www.librisforlag.se/press#/images/omslagsbild-mod-att-vara-saarbar-pocket-381989

Högupplöst omslagsbild till Kärleken blev mitt vapen finns här: http://www.librisforlag.se/press#/images/omslagsbild-kaerleken-blev-mitt-vapen-pocket-381988

Ämnen


Libris förlag bedriver förlagsverksamhet med inriktning på böcker inom livsåskådning och teologi. Verksamheten har pågått sedan 1930-talet, från 1952 under namnet Libris (Libris är latin och betyder böcker). Libris förlag har sitt säte i Örebro, men har hela Sverige och Norden som arbetsfält.

Relaterat innehåll

Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Bokförlaget Libris grundades 1952, men verksamheten har pågått sedan 1910-talet. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, barnböcker samt facklitteratur, och kännetecknas av vår kvalitet och fokus på existentiella frågor. Vi ger ut fackböcker inom samhälle, psykologi och teologi. Vår vision är att ge ut böcker som ger livsmod, livsmening och livskunskap.

Libris bokförlag
Ekumeniska centret / Pingst FFS Gustavlundsvägen 18 (Alviks torg)
167 51 Bromma