Gå direkt till innehåll
Presskonferens med Desmond Tutu och Mpho Tutu

Pressmeddelande -

Presskonferens med Desmond Tutu och Mpho Tutu

Just nu befinner sig fredspristagaren Desmond Tutu och hans dotter Mpho Tutu i Sverige. De är aktuella med boken Förlåtelse och besöker med anledning av den Bok- och biblioteksmässan i Göteborg. Imorgon, torsdag, klockan 17:45 hålls presskonferens med Desmond och Mpho Tutu i lokal R4 på Svenska Mässan. Presskonferensen är öppen för journalister.

Han har bevittnat några av de värsta brott som människan kan utsättas för. När han talar får han ofta samma fråga: Hur förlåter man?
  Boken Förlåtelse är hans svar.

Tillsammans med sin dotter Mpho har Desmond Tutu, ärkebiskop emeritus i den anglikanska kyrkan i Sydafrika och mottagare av Nobels fredspris, skrivit boken Förlåtelse. De berättar om vad förlåtelse innebär, hur den fungerar, hur vi kan förmedla den och ta emot den – och varför detta är något som alla människor behöver lära sig.

”Med varje förlåtelseakt, liten som stor, tar vi ett steg mot helhet. Förlåtelse är ingenting mindre än hur vi förmedlar fred och frid till oss själva och till vår värld.”

Desmond M. Tutu är ärkebiskop emeritus i den anglikanska kyrkan i Sydafrika. Han var en av de ledare som drev igenom att apartheidsystemet avskaffades i Sydafrika, och för detta arbete fick han Nobels fredspris 1984. Efter regimens fall var han engagerad i den så kallade Sanningskommissionen som utredde brott begångna under apartheidtiden.

Mpho A. Tutu är dotter till ärkebiskop Desmond Tutu, präst i den anglikanska kyrkan och bosatt i Kapstaden. Hon leder arbetet vid The Desmond & Leah Tutu Legacy Foundation. Tidigare har hon bland annat arbetat med våldtäktsoffer i Grahamstown i Sydafrika och med sydafrikanska och namibiska flyktingar för The Phelps Stokes Fund i New York.

Presskonferensen hålls i lokal R4 på Svenska Mässan, Göteborg, klockan 17.45 imorgon, torsdagen den 25 september. Referensböcker finns på plats.


För mer information och för recensionsexemplar, kontakta Vilhelm Hanzén, PR- och kommunikationsansvarig:
vilhelm.hanzen@libris.se, 019-20 84 10, 076-503 84 10


Relaterade länkar

Ämnen


Libris förlag bedriver förlagsverksamhet med inriktning på böcker inom livsåskådning och teologi. Verksamheten har pågått sedan 1930-talet, från 1952 under namnet Libris (Libris är latin och betyder böcker). Libris förlag har sitt säte i Örebro, men har hela Sverige och Norden som arbetsfält.

Relaterat innehåll

Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Bokförlaget Libris grundades 1952, men verksamheten har pågått sedan 1910-talet. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, barnböcker samt facklitteratur, och kännetecknas av vår kvalitet och fokus på existentiella frågor. Vi ger ut fackböcker inom samhälle, psykologi och teologi. Vår vision är att ge ut böcker som ger livsmod, livsmening och livskunskap.

Libris bokförlag
Ekumeniska centret / Pingst FFS Gustavlundsvägen 18 (Alviks torg)
167 51 Bromma