Gå direkt till innehåll
Psykologen Guy Winch på TEDx-LinnaeusUniversity nästa vecka

Pressmeddelande -

Psykologen Guy Winch på TEDx-LinnaeusUniversity nästa vecka

I augusti kom psykologen Guy Winchs bok Första hjälpen för känslor ut på svenska. Fredagen den 7 november kommer Guy Winch till Sverige och Växjö för att hålla ett TEDx-talk på Linnéuniversitetet.

I såväl sina föreläsningar som i sina böcker och artiklar jobbar Guy för att överbygga gapet mellan psykologisk forskning och den praktiska verkligheten. Detta gör han främst genom att översätta de senaste psykologiska forskningsrönen  till vardagliga exempel som många kan känna igen sig i och på så vis få hjälp att förbättra sin psykiska hälsa och sina relationer.

Guy Winch är en amerikansk psykolog, föreläsare och författare med mottagning i New York. Hans böcker har översatts till 15 språk. Första hjälpen för känslor är den första som översätts till svenska.

TEDxLinnaeusUniversity är en fristående förgrening av den amerikanska konferensen TED, vars filmade föredrag har spridits över stora delar av världen. Dagens tema är Changing Habits, och programmet pågår mellan 10.00 och 16.30 fredagen den 7 november.

Övriga talare på TEDxLinnaeusUniversity är Carolina Kluft, Gunilla Bradley, Lixuan An, Saara, Benedetto Conversano, Daniel Johansson, Anette Novak och Per Bengtsson.

I samband med Guy Winchs TEDx-talk finns möjlighet att intervjua honom i Växjö – både på kvällen den 6 november och på dagen den 7 november. 5 och 6 november kommer det även finnas möjlighet att intervjua Guy i Stockholm.

För mer information, för recensionsexemplar och för intervju med Guy Winch, kontakta Vilhelm Hanzén, PR- och kommunikationsansvarig
vilhelm.hanzen@libris.se, 019-20 84 10


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Libris förlag bedriver förlagsverksamhet med inriktning på böcker inom livsåskådning och teologi. Verksamheten har pågått sedan 1930-talet, från 1952 under namnet Libris (Libris är latin och betyder böcker). Libris förlag har sitt säte i Örebro, men har hela Sverige och Norden som arbetsfält.

Relaterat innehåll

Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Bokförlaget Libris grundades 1952, men verksamheten har pågått sedan 1910-talet. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, barnböcker samt facklitteratur, och kännetecknas av vår kvalitet och fokus på existentiella frågor. Vi ger ut fackböcker inom samhälle, psykologi och teologi. Vår vision är att ge ut böcker som ger livsmod, livsmening och livskunskap.

Libris bokförlag
Ekumeniska centret / Pingst FFS Gustavlundsvägen 18 (Alviks torg)
167 51 Bromma