Gå direkt till innehåll
Releaseturné och samtalsdag för Söndag

Pressmeddelande -

Releaseturné och samtalsdag för Söndag

Vår nyutgivna bok Söndag - gudstjänst i en ny tid vill väcka till engagemang, samtal och förändringsprocesser i gudstjänstlivet. Den 23 april blir det därför en samtalsdag om frikyrkan och gudstjänsten i församlingen United i Malmö. Dessutom releasekvällar för boken i Linköping den 28 april och i Göteborg den 6 maj.

Elva svenska pastorer, förkunnare och församlingsföreståndare skriver om den frikyrkliga gudstjänsten i en bok av reflektion, inspiration och – förhoppningsvis – transformation.

Hur skapar man en gudstjänst som tål att upprepas och som lär oss att leva som kristna? Hur skapar man delaktighet i en gudstjänst på riktigt? Och kan man tänka att församlingsarbetarens uppgift är att vara med och forma en gudstjänst som man faktiskt själv vill vara en del av?

"Gudstjänsten i frikyrkorna står inför stora utmaningar. Den medialanserade underhållningskulturen frestar oss att göra gudstjänsten till en show. En galloperande individualism bidrar till att den kyrklösa tron breder ut sig. Konsumimsen formar våra förväntningar på och vårt förhållande till gudstjänsten: "Vad får jag ut av det?""

ur boken

Samtalsdag:

Välkommen till en samtalsdag i församlingen United i Malmö den 23 april som arrangeras av Libris, Dagen och församlingen United. Det blir anföranden och panelsamtal med många spännande talare från olika frikyrkosamfund.

Samtalsledare: Carl-Henric Jaktlund & Joel Halldorf

Medverkande:
Joakim Lundqvist – Livets Ord Uppsala
Andreas Nielsen – Hillsong Stockholm
Niklas Piensoho – Filadelfia Stockholm
Åsa Molin – Örebro Missionskola
Joakim Hagerius – Saronkyrkan Göteborg
Magnus Tunehag – Johanneskyrkan Linköping
Magnus Persson – United Malmö
Eleonore Gustafsson – Ryttargårdskyrkan Linköping
Robert Eriksson – Sävedalens Missionskyrka
Berth Löndahl – Bunkeflo Strandkyrka

För mer information om dagens program se här


Releasekvällar:

Missionskyrkan, Linköping, tisdag 28 april, kl 19.00

Medverkande: Joel Halldorf, Eleonore Gustafsson, Jonas Eveborn och Marcus Sönnerbrandt

Föredrag av Joel Halldorf


Saronkyrkan, Göteborg,  onsdag 6 maj, kl 19.00

Medverkande: Carin Dernulf, Eleonore Gustafsson, Joel Halldorf, Joakim Hagerius, Robert Eriksson och Michael Johnson.

Det blir även sång och musik av Robert Eriksson och Michael Johnson

Författare: Carin Dernulf, Robert Eriksson, Jonas Eveborn, Eleonore Gustafsson, Joakim Hagerius, Joel Halldorf, Andreaz Hedén, Michael Johnson, Maria Ledstam, Åsa Molin, Marcus Sönnerbrandt


För mer information, för recensionsexemplar och författarintervju kontakta Vilhelm Hanzén, PR- och kommunikationsansvarig: vilhelm.hanzen@libris.se, 019-20 84 10

Högupplöst omslagsbild finns här

Ämnen


Libris förlag bedriver förlagsverksamhet med inriktning på böcker inom livsåskådning och teologi. Verksamheten har pågått sedan 1930-talet, från 1952 under namnet Libris (Libris är latin och betyder böcker). Libris förlag har sitt säte i Örebro, men har hela Sverige och Norden som arbetsfält.

Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Bokförlaget Libris grundades 1952, men verksamheten har pågått sedan 1910-talet. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, barnböcker samt facklitteratur, och kännetecknas av vår kvalitet och fokus på existentiella frågor. Vi ger ut fackböcker inom samhälle, psykologi och teologi. Vår vision är att ge ut böcker som ger livsmod, livsmening och livskunskap.

Libris bokförlag
Ekumeniska centret / Pingst FFS Gustavlundsvägen 18 (Alviks torg)
167 51 Bromma