Gå direkt till innehåll
Samma gamla nya jag - Robert Eriksson skriver om en troende människas förvandling

Pressmeddelande -

Samma gamla nya jag - Robert Eriksson skriver om en troende människas förvandling

Robert Erikssons nya bok har lånat sin titel från en countrysång av John Eddie: Same old brand new me.
  – När Guds förvandlar en människa innebär det inte att något ersätts, säger han. All potential finns där från första början.

I inledningen till sin andra bok, Samma gamla nya jag, berättar Robert Eriksson om en stadsdel som håller på att bli något annat än vad den har varit och om en gatumusikant som spelar When the saints go marching in. Det får honom att tänka på tonårens ”helgondrömmar”:
  – Nu i efterhand kan jag se att jag många gånger sökte erfarenheten av Gud i stället för Gud själv och att jag sökte mer efter känslor av kärlek än efter osjälvisk kärlek i handling. Jag hade fått en stark erfarenhet av Gud, och den fick mig att längta efter förvandling. Jag trodde nog att jag skulle kunna bli nästintill ett helgon. Jag trodde att jag skulle förvandlas i snabb takt.

I Samma gamla nya jag skriver han om förvandling och om den besvikelse som kan uppstå när förvandlingen går lite långsamt eller ser ut att utebli.
  – Jag väljer ordet förvandling när jag vill beskriva vad Gud gör i en människas liv, säger han. Guds förvandling av en människa innebär inte att något ersätts. All potential finns där från första början. Gud utgår ifrån den människa som han har skapat och förvandlar henne sakta så att hon blir mer och mer sig själv.

Robert Eriksson är pastor och musiker, och titeln till sin andra bok hörde han i en sång av countryartisten John Eddie: Same old brand new me.
  – Countrysångers titlar kan beskriva hela livet med några få ord. Det är ingen märkvärdig sång, men mellan raderna i den hör jag insikten att det inuti en människa finns något som är konstant, en kärna, en personlighet. Jag är jag, och det är något gott. Samtidigt är meningen med mitt liv att jag ska förvandlas till Guds avbild. Jag blir glad och entusiastisk när jag tänker på att det måste innebära att jag också blir mer och mer mig själv.

Robert Eriksson
Samma gamla nya jag
Inbunden, 130x190 mm, 240 s
Utkommer den 7 maj

För recensionsexemplar och för bokning av intervju med Robert Eriksson, skriv till press@libris.se


Robert Eriksson
Pastor i Sävedalens missionskyrka
Spelade häromåret in skivan Pilgrimssånger tillsammans med Paul Biktor Börjesson
Har varit med i grupperna Folk och Attention
Firade sin första bok med en Bruce Springsteen-mässa
Leder partiledarutfrågningarna i Vårgårda i sommar tillsammans med Britta Hermansson

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Libris förlag bedriver förlagsverksamhet med inriktning på böcker inom livsåskådning och teologi. Verksamheten har pågått sedan 1930-talet, från 1952 under namnet Libris (Libris är latin och betyder böcker). Libris förlag har sitt säte i Örebro, men har hela Sverige och Norden som arbetsfält.

Relaterat innehåll

Relaterade event

Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Bokförlaget Libris grundades 1952, men verksamheten har pågått sedan 1910-talet. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, barnböcker samt facklitteratur, och kännetecknas av vår kvalitet och fokus på existentiella frågor. Vi ger ut fackböcker inom samhälle, psykologi och teologi. Vår vision är att ge ut böcker som ger livsmod, livsmening och livskunskap.

Libris bokförlag
Ekumeniska centret / Pingst FFS Gustavlundsvägen 18 (Alviks torg)
167 51 Bromma