Gå direkt till innehåll
Tolvårige Adrian frisk efter tio år – nu kommer boken

Pressmeddelande -

Tolvårige Adrian frisk efter tio år – nu kommer boken

Hela familjen Nygårds liv var inrättat efter Adrians sjukdomar.
  Så blev han plötsligt frisk. Mamma Marian berättar i Jag har ju ett bra liv.

Ända sedan Adrian var fem månader hade hans föräldrar fått ägna all tid åt honom och hans livshotande sjukdomar. Han saknade förmåga att tillgodogöra sig mat och blev våldsamt sjuk till och med av en bit gurka. På hans kropp fanns 40 operationsärr. Hans muskler hade blivit så svaga att han var tvungen att använda rullstol. Han kunde bara gå i skolan sporadiskt och gick ofta från frisk till livshotande febrig på mindre än en kvart.
  Men när Adrian var tolv år bestämde sig familjen Nygård att resa på semester från Norge till Kalifornien. Föräldrarna hade tänkt ut en resa som kunde passa alla – inga vilda nöjesparker, bara ställen som kunde ta emot tolvårige Adrian och hans rullstol och medicinska utrustning.
  I Kalifornien skulle familjen vara med på en kristen konferens.
    – Några veckor före avresan gick det upp för oss att det skedde en del under och tecken i den kyrkan, berättar Marian Nygård. Vi hade hört om det förr, men vi hade inte förstått omfattningen.
  Hon och pappa Thomas resonerade.
  – Vi trodde på helande och förbön, men eftersom han satt i rullstol var det lätt att märka att han saknade något, och tanken på att han skulle bli omringad av okända som ville se honom helad oroade oss.
  De bestämde sig för att prata med Adrian själv om saken.
  – Jag sa: ”Du Adrian, det sker en del under och helanden där, och det kanske finns några där som gärna vill be för dig. Vad tycker du om det?” Och han tänkte efter lite innan han ryckte på axlarna och sa: ”Vet inte. Jag har ju ett bra liv.”
  Men snart hände miraklet.

Nu finns berättelsen om Adrian och hans familj i boken Jag har ju ett bra liv.
  Jag hade inte tänkt skriva något, säger Marian Nygård, men när en kvinna frågade mig om jag hade hört talas om ”den där pojken som hade blivit helad” bestämde jag mig för att berätta.

”Tänk att Adrian hade ätit! För första gången på mer än tio år! Vad hade egentligen hänt? (…)Vi visste att antingen hade vi den värsta natten någonsin framför oss, eller så var Adrian botad. Vi la oss och sov.” – ur boken

Marian Nygård
Jag har ju ett bra liv
Inbunden, 135x200 mm, 164 s

Första recensionsdag fredagen den 13 juni

Familjen Nygård finns tillgänglig för intervju i Stockholm tisdagen den 17 juni och på Torp strax utanför Örebro onsdagen den 18 juni

För recensionsexemplar och för bokning av intervju med Adrian och Marian Nygård, kontakta Vilhelm Hanzén, PR- och kommunikationsansvarig:
019-20 84 10 – vilhelm.hanzen@libris.se


Relaterade länkar

Ämnen


Libris förlag bedriver förlagsverksamhet med inriktning på böcker inom livsåskådning och teologi. Verksamheten har pågått sedan 1930-talet, från 1952 under namnet Libris (Libris är latin och betyder böcker). Libris förlag har sitt säte i Örebro, men har hela Sverige och Norden som arbetsfält.

Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Bokförlaget Libris grundades 1952, men verksamheten har pågått sedan 1910-talet. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, barnböcker samt facklitteratur, och kännetecknas av vår kvalitet och fokus på existentiella frågor. Vi ger ut fackböcker inom samhälle, psykologi och teologi. Vår vision är att ge ut böcker som ger livsmod, livsmening och livskunskap.

Libris bokförlag
Ekumeniska centret / Pingst FFS Gustavlundsvägen 18 (Alviks torg)
167 51 Bromma