Gå direkt till innehåll
​​Tomas Sjödin framröstad till Vinterpratare i Sveriges Radio – utvald av allmänheten för tredje gången

Pressmeddelande -

​​Tomas Sjödin framröstad till Vinterpratare i Sveriges Radio – utvald av allmänheten för tredje gången

Tomas Sjödin har för tredje gången av Sveriges Radios lyssnare röstats fram till en av årets Vinterpratare – jul- och nyårsveckornas motsvarighet till Sommarpratarna. De som har deltagit i omröstningen har haft alla nu levande sommarvärdar att välja bland.

- Från en gammal vän fick jag för en tid sedan ett fotografi av min söndagsskoleklass från 1963, säger Tomas Sjödin. Bilden väckte många starka känslor till liv. Bilden den blev också ett tillfälle att reflektera över vad tron har betytt för mig under de drygt femtio år som förlöpt. Om det skall jag berätta.

Tomas Sjödin är författare, pastor, föreläsare och en av Göteborgs-Postens regelbundna krönikörer. Han har sommarpratat i Sveriges Radios P1 2006 och 2009, och även 2011 och 2013 blev han framröstad av radiolyssnarna som vinterpratare.

Hans senaste bok, Det händer när du vilar, har blivit mycket uppmärksammad. Bland annat gästade han Petra Mede i SVT1:s julaftonssändning förra året.

Tomas Sjödins Vinterprat kommer att sändas på annandag jul, den 26 december, och han kommer att tala om sin tro.

- Jag anser mig inte vara någon starkt troende människa, men jag upptäcker mer och vilken bärighet det har funnits i tron och vilka spännande vägar den lett mig in på. Att tala om detta är att blotta mitt livs hjärtpunkt och jag hoppas kunna göra det utan att falla i gråt.

Programmet sänds i Sveriges Radios P1 fredagen den 26 december, annan dag jul, klockan 13:00

För recensionsexemplar och för intervju med Tomas Sjödin, kontakta Vilhelm Hanzén, PR- och kommunikationsansvarig
019-20 84 10, 076-503 84 10, vilhelm.hanzen@libris.se

För högupplöst författarporträtt, se här, här eller här

För högupplöst omslagsfoto till Det händer när du vilar, se här
För mer information om Tomas Sjödins Vinter-program, se här
För mer information om Vinter i P1, se här

Relaterade länkar

Ämnen


Libris förlag bedriver förlagsverksamhet med inriktning på böcker inom livsåskådning och teologi. Verksamheten har pågått sedan 1930-talet, från 1952 under namnet Libris (Libris är latin och betyder böcker). Libris förlag har sitt säte i Örebro, men har hela Sverige och Norden som arbetsfält.

Relaterat innehåll

Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Bokförlaget Libris grundades 1952, men verksamheten har pågått sedan 1910-talet. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, barnböcker samt facklitteratur, och kännetecknas av vår kvalitet och fokus på existentiella frågor. Vi ger ut fackböcker inom samhälle, psykologi och teologi. Vår vision är att ge ut böcker som ger livsmod, livsmening och livskunskap.

Libris bokförlag
Ekumeniska centret / Pingst FFS Gustavlundsvägen 18 (Alviks torg)
167 51 Bromma