Gå direkt till innehåll
Utvisningen – en thriller direkt ur verkligheten

Pressmeddelande -

Utvisningen – en thriller direkt ur verkligheten

Men jag får väl åka hem och hämta min hjärtmedicin först? sa Zeinab. Jag behöver ta en tablett till idag.
  –
Nej. Min chef har sagt att ni inte får åka hem och hämta någonting. Ni ska åka direkt till förvaret. Där finns sjukvårdspersonal också. Nu ska ni bara följa med. Och så ska ni se till att er lägenhet är tömd inom två dagar. Är den inte det kommer Migrationsverket att tömma den och göra sig av med innehållet.
  Jag trodde inte att jag hade hört rätt. Var detta verkligen Sverige? Kunde man behandla två kvinnor, som flytt undan våld och förtryck, på det här viset?

När två iranska kvinnor efter fyra år i Sverige döms till utvisning gör musikern och vikarierande pastorn Ingemar Olsson allt för att stoppa det.
   Plötsligt är han mitt uppe i ett händelseförlopp som slår de flesta spänningsromaner. Det är bara det att detta är på riktigt. Massor av människor är med i deras kamp.

– Utvisningen är en sann berättelse, säger Ingemar Olsson. En thriller ur verkligheten, med mäktiga motståndare och oväntade allierade. När det ser som allra mörkast ut, kan det hända att man plötsligt ser en öppning … trots allt.

Ingemar Olsson började sin artistkarriär på 1970-talet, och har gjort en lång rad skivor, spelat i flera världsdelar och har även skrivit den självbiografiska boken Tro, pop och kärlek.


Ingemar Olsson
Utvisningen
Inbunden, 135x200 mm, 208 s

Första recensionsdatum: 23 september

För mer information, för intervjuer och för recensionsexemplar, kontakta Vilhelm Hanzén, PR- och kommunikationsansvarig:
vilhelm.hanzen@libris.se, 019-20 84 10, 076-503 84 10


Relaterade länkar

Ämnen


Libris förlag bedriver förlagsverksamhet med inriktning på böcker inom livsåskådning och teologi. Verksamheten har pågått sedan 1930-talet, från 1952 under namnet Libris (Libris är latin och betyder böcker). Libris förlag har sitt säte i Örebro, men har hela Sverige och Norden som arbetsfält.

Relaterat innehåll

Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Bokförlaget Libris grundades 1952, men verksamheten har pågått sedan 1910-talet. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, barnböcker samt facklitteratur, och kännetecknas av vår kvalitet och fokus på existentiella frågor. Vi ger ut fackböcker inom samhälle, psykologi och teologi. Vår vision är att ge ut böcker som ger livsmod, livsmening och livskunskap.

Libris bokförlag
Ekumeniska centret / Pingst FFS Gustavlundsvägen 18 (Alviks torg)
167 51 Bromma