Gå direkt till innehåll
Våga vara operfekt - ny bok av Brené Brown

Pressmeddelande -

Våga vara operfekt - ny bok av Brené Brown

Brené Brown, forskare och sociolog som uppmärksammats för sin forskning om bl a sårbarhet och skam, ger oss rådet i den här boken: Våga vara operfekt! Förra året kom hon ut med den uppmärksammade boken "Mod att vara sårbar" på Libris förlag. Boken bygger på hennes mycket uppmärksammade TED talks föredrag om sårbarhet som setts mer än 20 miljoner gånger.

Brené visar att det faktiskt går att gå från att alltid fråga sig ”Vad ska folk tro?” till att ärligt och helhjärtat kunna säga till sig själv: ”Oavsett hur mycket jag har fått gjort idag och vad som blivit fel, så är jag faktiskt värdefull – värd att få känna kärlek och tillhörighet.”

Du behöver inte göra allting rätt. Det finns en styrka i att vara ofullkomlig och att inte göra allting enligt mallen. Varje dag möts vi av tusentals budskap som talar om för oss hur vi bör vara. Tidningar, reklam och tv får oss lätt att tro att om vi bara kunde vara snyggare, jobba smartare och leva bättre och mer hälsosamt så skulle vi inte längre känna oss så underlägsna.
Så de flesta av oss försöker att bli bättre och mer perfekta och samtidigt har vi svårt att få ihop våra liv. "Vad kommer folk att tro om jag misslyckas eller ger upp?” När du vågar stå för din egen livsberättelse och samtidigt älskar dig själv - då gör du det modigaste som någon kan göra, säger Brené Brown.

De forskningsresultat den här boken visar på överraskade även Brené själv på ett personligt plan.

-För första gången i mitt liv som forskare önskade jag förtvivlat att jag hade kunnat göra mina egna resultat osedda, säger Brown. Hon skriver att alla människor brottas med skuldkänslor och känslan av att inte räcka till. Vi är rädda för att låta andra se och lära känna vårt rätta jag. Här bjuder författaren själv och de människor hon mött genom forskningen på fantastiska och inspirerande livsberättelser. Berättelser som blivit unika just för att de fått kraft genom att bejaka sina brister och sin sårbarhet.

Brown ger oss tio vägvisare på vägen dit, bland annat:
- Värna om det som är äkta – släpp taget om andras åsikter.
- Värna om medkänslan med dig själv – släpp taget om kraven på att vara perfekt.
- Värna om din själsliga motståndskraft – släpp taget om det som dövar och gör dig maktlös.
- Värna om tacksamheten och glädjen – släpp taget om otillräckligheten och mörkerrädslan.
- Värna om intuitionen och lita på tron – släpp taget om behovet att veta säkert.

Se listan på råd som en uppgift för livet. En uppgift för själen. Mod, gemenskap och medkänsla med sig själv är det viktigaste för att vi ska komma dit, menar Brown. Och precis som i boken "Mod att vara sårbar" väver hon ihop sin egen forskning på området med berättelser från sitt eget och andras liv.

Brené Brown har doktorerat i sociologi och är research professor vid University of Houston Graduate College of Social Work. Efter sitt mycket uppmärksammade föredrag om sårbarhet på konferensen TEDx Houston har videon visats över 20 miljoner gånger och översatts till ungefär 40 språk. Det hör därmed till en av de mest sedda TED-föredragen.

Utgivningsdag: 13 april 2015.

För mer information och för recensionsexemplar kontakta Vilhelm Hanzén, PR- och kommunikationsansvarig: Vilhelm.hanzen@libris.se, 019-20 84 10

Högupplöst omslagsbild finns här

Ämnen

Kategorier


Libris förlag bedriver förlagsverksamhet med inriktning på böcker inom livsåskådning och teologi. Verksamheten har pågått sedan 1930-talet, från 1952 under namnet Libris (Libris är latin och betyder böcker). Libris förlag har sitt säte i Örebro, men har hela Sverige och Norden som arbetsfält.

Relaterat innehåll

Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Bokförlaget Libris grundades 1952, men verksamheten har pågått sedan 1910-talet. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, barnböcker samt facklitteratur, och kännetecknas av vår kvalitet och fokus på existentiella frågor. Vi ger ut fackböcker inom samhälle, psykologi och teologi. Vår vision är att ge ut böcker som ger livsmod, livsmening och livskunskap.

Libris bokförlag
Ekumeniska centret / Pingst FFS Gustavlundsvägen 18 (Alviks torg)
167 51 Bromma