Gå direkt till innehåll
​​Huffington Foundation donerar pengar till professur till Brené Brown

Pressmeddelande -

​​Huffington Foundation donerar pengar till professur till Brené Brown

Stiftelsen The Huffington Foundation har till forskaren och författaren Brené Browns ära donerat pengar för att inrätta en ny professur på University of Houston. Stiftelsen har beslutat att under en fyraårsperiod anslå totalt två miljoner dollar för att finansiera Brené Brown Endowed Chair in the Graduate College of Social Work (GCSW).

 – Jag är djupt tacksam för The Huffington Foundations tro på mitt arbete, och för universitetets stöd och ledarskap, säger Brené Brown på uh.edu.

Donationen kommer att tillhandahålla årliga resurser för att få Brené Browns forskning att attrahera några av de bästa studenterna i världen, och därmed öka den påverkan hennes banbrytande forskning har inom områdena sårbarhet, skam, mod och värdighet.

Brené Brown har doktorerat i sociologi, har skrivit flera böcker, och är just nu aktuell på svenska med boken Resa sig stark, som utkommer i mars på Libris förlag. Förlaget har tidigare gett ut böckerna Våga vara operfekt och Mod att vara sårbar. Alla tre har toppat New York Times bästsäljarlista.

2010 höll hon ett mycket uppmärksammat föredrag om sårbarhet på konferensen TEDx Houston. Sedan dess har videon visats fler än 23 miljoner gånger och dessutom översatts till 51 språk. Det hör därmed till de mest sedda TED-föredragen.

Läs mer om donationen på University of Houstons hemsida

Läs mer om Brené Brown här

Se Brené Browns populära TED-talkhär

För mer information om Brené Brown och hennes böcker, kontakta Vilhelm Hanzén, Libris förlag
076-503 84 10, 019-20 84 10, vilhelm.hanzen@libris.se

Ämnen


Libris förlag bedriver förlagsverksamhet med inriktning på böcker inom livsåskådning och teologi. Verksamheten har pågått sedan 1930-talet, från 1952 under namnet Libris (Libris är latin och betyder böcker). Libris förlag har sitt säte i Örebro, men har hela Sverige och Norden som arbetsfält.

Relaterat innehåll

Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Bokförlaget Libris grundades 1952, men verksamheten har pågått sedan 1910-talet. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, barnböcker samt facklitteratur, och kännetecknas av vår kvalitet och fokus på existentiella frågor. Vi ger ut fackböcker inom samhälle, psykologi och teologi. Vår vision är att ge ut böcker som ger livsmod, livsmening och livskunskap.

Libris bokförlag
Ekumeniska centret / Pingst FFS Gustavlundsvägen 18 (Alviks torg)
167 51 Bromma