Gå direkt till innehåll
”Inte perfekt, men helt unik och fantastisk”

Pressmeddelande -

”Inte perfekt, men helt unik och fantastisk”

”Inte perfekt, men helt unik och fantastisk”
I Maggan Hägglunds nya bok värmer igenkänningen som en lägereld

– Det handlar alltid i grunden om att se på sig själv med milda ögon, att faktiskt inse att man är riktigt bra, säger Maggan Hägglund. Inte perfekt, men helt unik och fantastisk. Det är väl den känslan jag vill förmedla. Och hoppet om att livet alltid kan förändra sig, även om man är inne i en svart period.

  Förra året blev hennes och Doris Dahlins bok Drunkna inte i dina känslor en av Sveriges mest sålda fackböcker. Nu har hon samlat personliga texter i Maggans lilla starksköraom liv, kärlek, kantstötthet och annat mänskligt.

I orden hittade jag hem. Till många andra. Det är ett av mitt livs mirakel. Att jag och orden hittade till andra som också är både starka och sköra. Som också är lite kantstötta av livet. Men ändå lever lysande, skimrande liv.
  Perfekta är vi inte. Men alldeles, alldeles underbara.
  Det här är ett urval av många års krönikor. Det är skärvor från mitt liv. Under de här åren har livet blivit bättre, ljusare. Och jag lite klokare. Det tror jag i alla fall.
  Jag känner igen mig.
  Säger den ena och den andra.
  Och jag är förundrad. Det är ett mirakel att orden kan bli lägereldar kring vilka vi samlas och berättar våra liv. – ur förordet till Maggans lilla starksköra

För några veckor sedan mötte Maggan Hägglund en kvinna som inte bara hade läst Drunkna inte i dina känslor – utan också sytt ett fodral till den.
  – Både Doris [Dahlin] och jag är helt överväldigade av responsen, säger Maggan Hägglund. Vi anade att det skulle finnas några som skulle behöva boken, men att så många skulle älska den kom som en härlig, förunderlig överraskning. Vi har mött tonåringen som tagit sig till bokmässan bara för att få krama oss och tacka för att vi hade skrivit boken som hade förändrat hennes liv. Och nyligen mötte jag den här kvinnan som hade sytt ett vackert fodral till boken med pärlbroderi på – för den boken skulle hon leva med hela livet. För många verkar läsningen ha varit en befriande aha-upplevelse: jag är inte ensam, det är inte mig det är fel på, och åh, det är en speciell begåvning jag har.

  Nu kommer Maggans lilla starksköra, där Maggan Hägglund har samlat sina krönikor från tidningen Tara som hon var med och startade år 2000 och där hon har haft en egen spalt sedan dess. Är det också en bok främst för sensitivt begåvade?
  – Det är klart att de som känner igen sig i detta att vara både sköra och starka och att känna mycket och starkt – de kommer att känna igen sig. Men jag tror att alla som funderar över livet och kärleken och sorgen kan känna igen sig. Fast man får nog vara lite lagd åt funderarhållet för att uppskatta den. Det handlar alltid i grunden om att se på sig själv med milda ögon, att faktiskt inse att man är riktigt bra. Inte perfekt, men helt unik och fantastisk. Det är väl den känslan jag vill förmedla. Och hoppet om att livet alltid kan förändra sig, även om man är inne i en svart period.


Maggan Hägglund
Maggans lilla starksköra
Inbunden, 140x180 mm, 272 sidor
ISBN: 9789173872850
www.librisforlag.se/maggans-lilla-starkskora.html
Utkommer den 28 mars 2013


Ur innehållet: Skolka lite mer! • Själen hörs bättre om natten • Under stenarna-sällskapet • Tidvis uppsprickande molntäcke • Bejaka din inre tax • Det gör ont att ta farväl • Hej Kajsa Kavat • Om att avsluta rätt • Sommarkurs för duktiga Annikor • Satsa på sömsmån • Det gäller att investera i rätt fonder • Ta den stora dörren in!


Provläs här
För mer information om boken, för recensionsexemplar och för intervju med författaren, skriv till press@libris.se  eller ring till Vilhelm Hanzén, PR- och kommunikationsansvarig, 019-20 84 10.
Högupplöst omslagsbild: http://www.librisforlag.se/pressmaterial/libris/9789173872850_1_Omslag.jpg
Högupplöst författarporträtt: http://www.librisforlag.se/pressmaterial/libris/forfattare/Maggan_Hägglund_fotoPeter-Knutsson.jpg

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier



Relaterat innehåll

Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Bokförlaget Libris grundades 1952, men verksamheten har pågått sedan 1910-talet. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, barnböcker samt facklitteratur, och kännetecknas av vår kvalitet och fokus på existentiella frågor. Vi ger ut fackböcker inom samhälle, psykologi och teologi. Vår vision är att ge ut böcker som ger livsmod, livsmening och livskunskap.

Libris bokförlag
Ekumeniska centret / Pingst FFS Gustavlundsvägen 18 (Alviks torg)
167 51 Bromma