Gå direkt till innehåll
”Jag vill tala om att det finns hjälp att få” - Elise Lindqvist berättar om sitt liv i boken Ängeln på Malmskillnadsgatan

Pressmeddelande -

”Jag vill tala om att det finns hjälp att få” - Elise Lindqvist berättar om sitt liv i boken Ängeln på Malmskillnadsgatan

Elise Lindqvist berättar om sitt liv i boken Ängeln på Malmskillnadsgatan
”Jag vill tala om att det finns hjälp att få”

– Eftersom jag själv har varit prostituerad vet jag något om hur tjejerna på gatan har det, säger Elise Lindqvist.
   Hennes livsberättelse, skildrad i Sommar i P1 förra året och i en TV-dokumentär, har väckt en enorm uppmärksamhet och fått många att uppmärksamma utsatta kvinnors situation.
   Nu har hon skrivit en bok tillsammans med Antima Linjer.
   – Jag vill nå dem som drar omkring med skam och skuld, säger hon. Jag vill tala om för dem att det finns hjälp att få.

Mitt hjärta brinner för tjejerna som inte känner sig vatten värda.
   Jag har själv varit där.
   Mina tjejer på gatan har så många sår. Jag kan inte läka såren, men jag vill hjälpa dem att åtminstone plåstra om dem. Och kan jag med denna bok vara med och bidra till att någon där ute känner att det finns hopp om att livet inte är kört – då är det värt allt. – ur boken

TV-dokumentären Ängeln på Malmskillnadsgatan väckte en enorm uppmärksamhet. Elise Lindqvists livsberättelse i P1 Sommar likaså.
   I S:ta Clara kyrka och bland de prostituerade kvinnorna och flickorna på Malmskillnadsgatan är hon en välkänd gestalt sedan länge. Mamma Elise kallas hon, morsan, hon som alltid har en kram och en stund att lyssna, hon som delar ut handledsvärmare och bindor och MP3-spelare med något bra på.
   – I stort sett varje fredagskväll sedan 17 år är jag uppe på ”gatan” tillsammans med teamet, berättar hon. Vi pratar med tjejerna och försöker hjälpa dem att komma bort ifrån prostitutionen. Men det är ett långsiktigt arbete och ingenting man får vara med om varenda fredag, precis. Eftersom jag själv har varit prostituerad vet jag något om hur de har det.
   Själv var hon 59 år när hon helt oväntat mötte Gud och började sitt nya liv.
   – Jag har fått en enormt stor kunskap om hur det är att leva det ”gamla livet”. Gud har utrustat mig för att orka, och Gud skyddar mig. Jag är egentligen 77 år, men jag är sådär sprallig och nyfiken på livet som en tonåring!

Varför har du skrivit en bok?­
   – Jag är ofta ute och reser och berättar om mitt liv och mitt arbete på företag och i skolor och församlingar, och många kommer fram efteråt och frågar om jag har skrivit en bok. Så nu har jag gjort det. Det var en enorm prövning. Det var inte lätt att öppna sig så, man blottar sig ju så totalt. Men jag vill nå dem som drar omkring med skam och skuld, som kanske lever ett destruktivt liv med missbruk, våld och skräck, precis som jag själv gjorde. Jag vill tala om för dem att det finns hjälp att få.


Elise Lindqvist i samarbete med Antima Linjer
Ängeln på Malmskillnadsgatan
inbunden med skyddsomslag, 135x200 mm, 152 sidor
Utkommer den 19 september 2013


Välkommen på släppfest för Ängeln på Malmskillnadsgatan!

Vi firar Elises bok torsdagen den 19 september klockan 14.00 i Adolf Fredriks församlingshus på Kammakargatan 30 i Stockholm.

Antalet platser är begränsat – anmäl dig idag eller senast den 12 september till press@libris.se!


För mer information, för recensionsexemplar och för bokning av intervju, kontakta Vilhelm Hanzén, PR- och kommunikationsansvarig:
vilhelm.hanzen@libris.se 
019-20 84 10, 076-503 84 10

För högupplöst omslagsbild, se här
För högupplöst porträttbild, se här (Foto: Josefin Casteryd)


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Libris förlag bedriver förlagsverksamhet med inriktning på böcker inom livsåskådning och teologi. Verksamheten har pågått sedan 1930-talet, från 1952 under namnet Libris (Libris är latin och betyder böcker). Libris förlag har sitt säte i Örebro, men har hela Sverige och Norden som arbetsfält.

Relaterat innehåll

Relaterade event

Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Bokförlaget Libris grundades 1952, men verksamheten har pågått sedan 1910-talet. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, barnböcker samt facklitteratur, och kännetecknas av vår kvalitet och fokus på existentiella frågor. Vi ger ut fackböcker inom samhälle, psykologi och teologi. Vår vision är att ge ut böcker som ger livsmod, livsmening och livskunskap.

Libris bokförlag
Ekumeniska centret / Pingst FFS Gustavlundsvägen 18 (Alviks torg)
167 51 Bromma