Gå direkt till innehåll
Susanne Lj Westergren
Susanne Lj Westergren

Pressmeddelande -

Libris-författare leder nytt program om allt som måste hanteras när en person dör

Författaren bakom handboken Konsten att ta hand om ett dödsbo - spara sälja slänga gråta debuterar nu som programledare i en ny programserie ”Allt går i arv” på SVT. Tanken på att göra en tv-produktion kom redan när hon jobbade med boken och förstärktes efter att boken släppts.

— Det blev så tydligt att människor hade ett stort behov att få berätta om vad de gått igenom. De hörde av sig till mig och ville berätta mer, de vill få höra någon annans reflektioner på deras berättelse, kanske i en process att orka gå vidare i sorgen och kanske på grund av konflikter som uppstått i samband med arvskiftet, säger Susanne Lj Westergren, journalist och författare.

— Tv-programmet är förstås inte lika detaljerat som handboken, istället har vi valt att porträttera ett antal personer och deras resa genom anhörigas dödsbo, tankar och problem kring ett arvskifte eller ett kommande arv och sin egen död.

Att få folk att öppna sig och vilja prata om dessa saker även i TV har inte varit svårt.

— När vi förra året bad tv-tittarna att dela med sig av sina berättelser var intresset mycket stort, och folk mailar fortfarande till vår redaktion och vill bidra med sina erfarenheter i TV. Ämnet är viktigt och berör oss alla förr eller senare.

Susanne Lj Westergren hoppas nu att programmet skall få ett positivt mottagande av tv-publiken, och ligga till grund för att få göra fler säsonger. Om inte, så blir det en ny bok inom samma tema, fast en fördjupning kring just arvsfrågan, något hon redan börjat skissa på.

Om Allt går i arv:

  • Programmen sänds i tre delar med start måndagen den 23 augusti på SVT1, och läggs samtidigt ut i sin helhet på SVT play.
  • Allt går i arv – kontaktsida och mer information https://kontakt.svt.se/guide/allt-gar-i-arv

Ämnen

Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Bokförlaget Libris grundades 1952, men verksamheten har pågått sedan 1910-talet. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, barnböcker samt facklitteratur, och kännetecknas av vår kvalitet och fokus på existentiella frågor. Vi ger ut fackböcker inom samhälle, psykologi och teologi. Vår vision är att ge ut böcker som ger livsmod, livsmening och livskunskap.

Libris bokförlag
Ekumeniska centret / Pingst FFS Gustavlundsvägen 18 (Alviks torg)
167 51 Bromma