Gå direkt till innehåll
Soheila Fors berättar om sitt liv i boken Kärleken blev mitt vapen

Pressmeddelande -

Soheila Fors berättar om sitt liv i boken Kärleken blev mitt vapen

Soheila Fors liv är berättelsen om den privilegierade kurdiska prinsessan i Iran som hade Pippi Långstrump som förebild. Men det är också historien om tonåringen som blev gerillasoldat och lärde sig allt om vapen. När hon så småningom kom till Sverige som invandrare misshandlades hon och trycktes ner så till den grad att hon försökte ta sitt liv. Men Soheila valde livet och valde att göra gott i stället för att ge igen.

Nu har hon skrivit boken Kärleken blev mitt vapen tillsammans med journalisten Ingalill Bergensten.

- Jag har gått genom helvetet, säger Soheila Fors. En gång i tiden var jag helt fixerad vid att försvara mig med verkliga vapen. Jag bemötte hat med hat. Någon annan väg såg jag inte. Men nu är kärleken mitt vapen.

En ovanlig far, misshandel och utanförskap, gruppkultur på gott och ont och en långvarig längtan efter att lära känna Gud. Det är delar av hennes historia.

Livet i Sverige började illa, men en ovanlig dröm förändrade hela hennes sätt att tänka och leva. I dag hjälper Soheila andra kvinnor som drabbats av hedersvåld. Hon har startat det skyddade boendet Saras hus och de unika tehusen för kvinnor i Karlskoga och Karlstad och snart på flera andra platser i Sverige. För sitt arbete har hon uppmärksammats av bland annat kungahuset.

Soheila Fors arbetar som verksamhetsledare för Tehuset i Karlskoga, samt som föreläsare och inspiratör. Hennes specialområden är hedersvåld och gruppkultur. År 2012 blev hon framröstad som Årets bry-sig-om-are i Karlstad stift. 2013 blev hon en av flera som uppmärksammades av kungahuset för "betydande insatser lokalt, regionalt eller nationellt".

Ingalill Bergensten har arbetat 30 år som journalist på Nerikes Allehanda i Örebro men är numera frilans med personporträtt och hemma hos- och trädgårdsreportage som specialitet. Hon har tidigare skrivit två böcker.


Soheila Fors och Ingalill Bergensten
Kärleken blev mitt vapen
ISBN: 9789173873321

Första recensionsdag 10 januari 2014

För mer information, recensionsexemplar eller författarkontakt, kontakta Vilhelm Hanzén, PR- och kommunikationsansvarig,
vilhelm.hanzen@libris.se, 019-20 84 10


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Libris förlag bedriver förlagsverksamhet med inriktning på böcker inom livsåskådning och teologi. Verksamheten har pågått sedan 1930-talet, från 1952 under namnet Libris (Libris är latin och betyder böcker). Libris förlag har sitt säte i Örebro, men har hela Sverige och Norden som arbetsfält.

Relaterat innehåll

Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Bokförlaget Libris grundades 1952, men verksamheten har pågått sedan 1910-talet. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, barnböcker samt facklitteratur, och kännetecknas av vår kvalitet och fokus på existentiella frågor. Vi ger ut fackböcker inom samhälle, psykologi och teologi. Vår vision är att ge ut böcker som ger livsmod, livsmening och livskunskap.

Libris bokförlag
Ekumeniska centret / Pingst FFS Gustavlundsvägen 18 (Alviks torg)
167 51 Bromma