Gå direkt till innehåll
​Sveriges mest uppskattade Vinterpratare kommer med ny bok hösten 2019

Pressmeddelande -

​Sveriges mest uppskattade Vinterpratare kommer med ny bok hösten 2019

Tomas Sjödin kommer till hösten ut med sin nya bok Lita på att det ljusnar på Libris förlag. Boken kommer släppas lagom till Bokmässan 2019.

Som författare, pastor, föreläsare och krönikör har han kommit att bli ett populärt och uppskattat namn. Ett tydligt exempel på detta är att han har sommarpratat i Sveriges Radios P1 2004 och 2006 och av radiolyssnarna röstats fram Tomas som vinterpratare inte mindre än sex gånger (2011, 2013, 2014, 2016, 2017 och 2018). Bara Olof Wretling har vinterpratat lika många gånger.

I den nya boken Lita på att det ljusnar samlar Tomas ett sextiotal nya krönikor. Hans krönikor är bland de mest lästa och delade i Göteborgs-Posten där han varit kolumnist sedan 1997.

“Jag har ett motto för allt jag skriver: Att tala uppriktigt om livet och att alltid försöka tillföra en gnutta hopp. Aldrig det ena utan det andra. Uppriktigheten och hoppet förutsätter varandra och båda är en del av skrivarens ansvar. Jag försöker tänka på det i varje text som lämnar mitt arbetsrum. Kanske blir det som tydligast just i mina krönikor i Göteborgs-Posten. Att skriva för en så vid och mångskiftande läsekrets är en utmaning som osäkrar varje text, man vet aldrig var den landar, aldrig hur läsarens liv ser ut när texten blir läst. Just där utmanas jag som mest, där finner jag uppdraget särskilt viktigt: Att mötas i tillvarons mörker, prata om det svåra och tillsammans lita på att det ljusnar.”
 
— Tomas Sjödin i bokens förord


Röster om Tomas Sjödin:

“Tomas är omåttligt populär och vi älskar honom! Hans Vinter- och sommarprat ligger i topp på lyssnarfrekvens.”
— Bibi Rödöö, programredaktör för P1 Vinterredaktion

“Tomas Sjödin har en enastående förmåga att på ett finstämt sätt ta med sina läsare på lärorika resor i tid och rum. Hans krönikor väcker alltid tankar och manar till reflektion. Det är dessutom ett rent nöje att samarbeta med en så klok och sympatisk människa som Tomas – en av Göteborgs-Postens allra mest populära krönikörer under många år.”
— Julle Lennartson, redaktör, Göteborg-Posten

Ämnen

Relaterat innehåll

Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Bokförlaget Libris grundades 1952, men verksamheten har pågått sedan 1910-talet. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, barnböcker samt facklitteratur, och kännetecknas av vår kvalitet och fokus på existentiella frågor. Vi ger ut fackböcker inom samhälle, psykologi och teologi. Vår vision är att ge ut böcker som ger livsmod, livsmening och livskunskap.

Libris bokförlag
Ekumeniska centret / Pingst FFS Gustavlundsvägen 18 (Alviks torg)
167 51 Bromma