Gå direkt till innehåll
Maggan Hägglund skriver bok för kvinnor som dricker lite för mycket

Pressmeddelande -

Maggan Hägglund skriver bok för kvinnor som dricker lite för mycket

”En kvinna som är på väg in i gråzonen, som märker att hon dricker lite för mycket, lite för ofta” – det är för henne Maggan Hägglund har skrivit Njutningsparadoxen.

Maggan Hägglund, nu är din nya bok Njutningsparadoxen på väg ut i världen. Varifrån kom impulsen till att skriva den?
– Inger på Libris frågade om jag inte skulle skriva om att jag slutat dricka alkohol. Först tänkte jag: Nej, varför ska jag skriva om det? Jag har ju ingen dramatisk historia att berätta. Men så tänkte jag lite till: Jo, men det är kanske just därför som jag ska skriva den här boken. De som kan känna igen sig i mitt lite för mycket, lite för ofta är nog väldigt många fler än de än som känner igen sig i de dramatiska ”jag söp bort hela mitt liv-berättelserna”.

Vem har du tänkt dig som läsare?
– En kvinna som är på väg in i gråzonen, som märker att hon dricker lite för mycket, lite för ofta. Som funderar över om hon skulle må bättre av att dra ner på alkoholen.

Du har nått en stor läsekrets med dina två tidigare böcker – hur många av dem tror du berörs av det du skriver nu?
– Ganska många, skulle jag faktiskt tro. Vi känner starkt och mycket, och ett par glas vin kan hjälpa till att ge lugn och också ett extra skydd mot alla intryck som väller över oss. Så vi är nog lite extra benägna än andra att använda ett par glas vin för att orka.

Kan man läsa den här boken om man är orolig för någon i sin närhet?
– Ja, för att förstå lite bättre. Och intervjun med sjuksköterskan Johanna är full med goda råd till den som står bredvid. 

Maggan Hägglund är frilansjournalist och har varit chefredaktör för tidningen Tara där hon fortfarande skriver krönikor. Libris har tidigare gett ut hennes bok Maggans lilla starksköra och Drunkna inte i dina känslor, som hon skrivit tillsammans med Doris Dalin. 

”Här får du en helt unik manual från en som tappat fotfästet, tittat för djupt i glaset men som rest sig långt innan knockout … Denna bok rekommenderar jag alla, särskilt kvinnor 50+. Det är en hoppfull bok.”
    ur förord av Amelia Adamo

Första recensionsdag 7 mars 2014

Maggan Hägglund
Njutningsparadoxen
ISBN: 9789173873338

För mer information, för recensionsexemplar och för bokning av intervju, kontakta Vilhelm Hanzén, PR- och kommunikationsansvarig:

vilhelm.hanzen@libris.se, 019-20 84 10, 076-503 84 10

Provläs boken här: http://www.libris.se/njutningsparadoxen.html

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Libris förlag bedriver förlagsverksamhet med inriktning på böcker inom livsåskådning och teologi. Verksamheten har pågått sedan 1930-talet, från 1952 under namnet Libris (Libris är latin och betyder böcker). Libris förlag har sitt säte i Örebro, men har hela Sverige och Norden som arbetsfält.

Relaterat innehåll

Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Bokförlaget Libris grundades 1952, men verksamheten har pågått sedan 1910-talet. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, barnböcker samt facklitteratur, och kännetecknas av vår kvalitet och fokus på existentiella frågor. Vi ger ut fackböcker inom samhälle, psykologi och teologi. Vår vision är att ge ut böcker som ger livsmod, livsmening och livskunskap.

Libris bokförlag
Ekumeniska centret / Pingst FFS Gustavlundsvägen 18 (Alviks torg)
167 51 Bromma