Gå direkt till innehåll
Bok om Highly Sensitive Personality såld i över 70 000 exemplar

Pressmeddelande -

Bok om Highly Sensitive Personality såld i över 70 000 exemplar

Boken Drunkna inte i dina känslor blev en av 2012 års mest sålda fackböcker i Sverige. Nu har boken sålt i mer än 70 000 exemplar.

   – 70 000 är en fantastisk siffra men ännu mer fantastiskt är att en del av alla dessa böcker faktiskt har förändrat liv och att många svenskar inte längre ser förvånade och undrande ut när extra känslig begåvning kommer på tal, säger Maggan Hägglund och Doris Dahlin, som har skrivit boken.

En femtedel av alla människor är vad som kallas Highly Sensitive Personality. Journalisten och krönikören Maggan Hägglund och författaren och organisationskonsulten Doris Dahlin är två av dem. De har lyckats vända sin känslighet till något gott – och i boken Drunkna inte i dina känslor delar de med sig till alla andra som vet hur det känns.

   – Vi är själva fullständigt överväldigade. Inte främst av försäljningssiffrorna utan av att vår bok väckt ett sånt gensvar. Vi har blivit kramade av 17-åriga flickor som sagt att vi räddat deras liv, fått brev från 76-åriga män som lite vemodigt önskat att boken skulle funnits när de växte upp, säger Maggan Hägglund.

Boken kom i första tryckning 2012 och fick på grund av ett enormt förhandsintresse tryckas om redan innan den hade släppts och blev en av årets mest sålda fackböcker i Sverige 2012. Efterfrågan är fortfarande stor och nu har boken sålt i mer än 70 000 exemplar.

   – Vi har mött läsare som sytt fodral till Drunkna inte i dina känslor "för den här boken ska jag leva med hela livet", andra som säger att "äntligen faller bitarna på plats" eller "då är det inte jag som är fel och konstig", säger Doris Dahlin.

Läs mer om Drunkna inte i dina känslor här

För mer information och referensex, kontakta Vilhelm Hanzén, PR- och kommunikation:
vilhelm.hanzen@libris.se – 019-20 84 10

Relaterade länkar

Ämnen


Libris förlag bedriver förlagsverksamhet med inriktning på böcker inom livsåskådning och teologi. Verksamheten har pågått sedan 1930-talet, från 1952 under namnet Libris (Libris är latin och betyder böcker). Libris förlag har sitt säte i Örebro, men har hela Sverige och Norden som arbetsfält.

Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Bokförlaget Libris grundades 1952, men verksamheten har pågått sedan 1910-talet. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, barnböcker samt facklitteratur, och kännetecknas av vår kvalitet och fokus på existentiella frågor. Vi ger ut fackböcker inom samhälle, psykologi och teologi. Vår vision är att ge ut böcker som ger livsmod, livsmening och livskunskap.

Libris bokförlag
Ekumeniska centret / Pingst FFS Gustavlundsvägen 18 (Alviks torg)
167 51 Bromma