Gå direkt till innehåll
Brené Brown blir originalinnehåll på Netflix

Pressmeddelande -

Brené Brown blir originalinnehåll på Netflix

Bästsäljande författaren Brené Brown blir Netflix Original-dokumentär. Hennes TEDx talk om sårbarhet blev en viral succé och fem av hennes böcker har varit överst på New York Times lista över bästsäljare. Nu får hennes motiverande budskap en plats på den gigantiska streamingsajten.

Brené Brown diskuterar, i dokumentären, med humor och värme vad som krävs för att fatta mod i en kultur som präglas av brister, rädsla och osäkerhet. Brené Brown arbetar som forskningsprofessor på University of Houston och har spenderat de senaste 20 åren med att studera mod, sårbarhet, skam och empati.

Dokumentären har premiär på Netflix den 19 april.

Brené Brown bor i Houston med sin man Steve och deras två barn.

Hon har doktorerat i sociologi och är research professor vid University of Houston Graduate College of Social Work. Efter sitt mycket uppmärksammade föredrag om sårbarhet på konferensen TEDx Houston har videon visats över 20 miljoner gånger och översatts till ungefär 40 språk. Det hör därmed till ett av de mest sedda TED-föredragen.

På Libris har Brené Brown tidigare gett ut böckerna Mod att vara sårbar (2014), Våga vara operfekt (2015), Resa sig stark (2016) och är nu aktuell med boken  (hösten 2019). 

Brenés arbete har i sitt hemland USA uppmärksammats i stora kanaler som till exempel CNN och hon har varit en återkommande gäst hos Oprah i hennes talkshow.

Relaterade länkar

Ämnen


Libris

Relaterat innehåll

Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Bokförlaget Libris grundades 1952, men verksamheten har pågått sedan 1910-talet. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, barnböcker samt facklitteratur, och kännetecknas av vår kvalitet och fokus på existentiella frågor. Vi ger ut fackböcker inom samhälle, psykologi och teologi. Vår vision är att ge ut böcker som ger livsmod, livsmening och livskunskap.

Libris bokförlag
Ekumeniska centret / Pingst FFS Gustavlundsvägen 18 (Alviks torg)
167 51 Bromma