Gå direkt till innehåll
Nyutgåvor av en vår mest betydelsefulla andliga vägledare

Pressmeddelande -

Nyutgåvor av en vår mest betydelsefulla andliga vägledare

Nu släpper Libris förlag ytterligare tre nyutgåvor av den uppskattade karmelitbrodern, prästen och författaren Wilfrid Stinissen. Stinissen hade en unik förmåga att kombinera teologiskt djup med språklig klarhet. Det har gjort honom till en av vårt lands mest betydelsefulla andliga vägledare. Serien är formgiven av Moa Schulman.

Den enkla vägen till helighet
Thérèse är en ung fransyska som tidigt har en särskild erfarenhet av Gud. Vid femton års ålder träder hon in i karmelitklostret i Lisieux, där hon sedan blir sjuk och dör endast 24 år gammal. Hundra år efter sin död utnämns Thérèse till kyrkolärare inom Katolska kyrkan.

I Den enkla vägen till helighet skildras hennes liv, kallelse, mystik och teologi. Thérèse framstår som en av karmelittraditionens mest fascinerande personer. Ung och helt utan officiell skolning bär hon på en fromhet och mystik som är av säregen art. Thérèse har ett speciellt bidrag att ge till dagens kristenhet: hon lär oss något om bråddjupen hos Gud och glädjen i att vara liten och tomhänt inför Gud. I höst kommer även hennes reliker på uppmärksammat besök till Sverige.

Ordet är dig nära
Bibeln är först och främst boken om livet med Gud – i glädje, lek och lust. Ordet är dig nära är en bok  om andlig bibelläsning, för alla som vill få en levande Bibel. Och den är närmast ett måste för den som ska läsa teologi och riskerar att möta Bibeln bara som lärobok.

Hör du vinden blåsa?
Om du inte är nöjd med "ett liv på sparlåga", utan vill leva ett fullödigt liv, behöver du Anden. Det är lätt att tro att Anden är långt borta, men att du överhuvudtaget lever beror på att den Levande har gett dig sin Ande. Anden blåser genom dig och genom kyrkan, i dag precis som i kyrkans första dagar. 

Hör du vinden blåsa? hjälper läsaren att möta, förstå och ta del av Guds eget väsen. Den handlar om den "väg som är överlägsen alla andra", om kärleken. Anden är Guds egen kärlek, och vill bli vår kärlek. När vi låter Anden leva i oss, älskar vi Gud och människor med hans kärlek. 

Wilfrid Stinissen (1927–2013) var fil dr, katolsk präst, karmelitbroder och författare. 2017 utkom på Libris förlag en serie nyutgåvor av böckerna Sann människa, Evigheten mitt i tiden och Mitt liv i dina händer. På Libris har han gett ut ett tjugotal böcker, bland annat Mitt liv i dina händer, I dag är Guds dag och Längre in i bönens land. Hans böcker har också översatts till en rad andra språk. Han är en av vårt lands mest lästa och uppskattade andliga vägledare. 

För recensionsexemplar och mer info kontakta press@libris.se, 076-503 84 10

Ämnen

Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Bokförlaget Libris grundades 1952, men verksamheten har pågått sedan 1910-talet. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, barnböcker samt facklitteratur, och kännetecknas av vår kvalitet och fokus på existentiella frågor. Vi ger ut fackböcker inom samhälle, psykologi och teologi. Vår vision är att ge ut böcker som ger livsmod, livsmening och livskunskap.

Libris bokförlag
Ekumeniska centret / Pingst FFS Gustavlundsvägen 18 (Alviks torg)
167 51 Bromma